Šta će biti sa Yahoo Mailovima posle ove velike promene?

Yahoo Mail se nedavno našao na udaru javnosti nakon što je otkriveno da su hakovani lični podaci milijardu korisnika ovog servisa, a sada je i generalna direktorka napustila kompaniju. Da li to znači kraj čuvenog servisa?

  • 1

Kompanija Yahoo objavila je u ponedeljak uveče da će promeniti ime u Altaba, kao i da je generalna direktorka Marisa Majera podnela ostavku. Mnogi  korisnici Yahoo-a se sada pitaju šta će biti sa ovom kompanijom, odnosno njenim mail servisom pre svega.

YAHOO PRESTAJE DA POSTOJI: Neslavni kraj internet giganta!

Sve što se za sada zna je da će kompaniju Yahoo najverovatnije kupiti Verizon, ali šta će sa njim tačno raditi još uvek nije poznato. Samim tim, neizvesna je i sudbina Yahoo Mail-a.

Yahoo Mail našao se na udaru javnosti nakon što je otkriveno da su hakovani lični podaci milijardu korisnika ovog servisa. To je ujedno i najveći hakerski napad u istoriji interneta.

Napad se dogodio pre tri godine, a informacije o njemu su se tek nedavno pojavile u javnosti. Zbog toga su mnogi korisnici već odustali od korišćenja Yahoo Maila i prešli su na konkurentske varijante poput Gmaila i Outlooka.

– Yahoo veruje da se hakerski napad dogodio u avgustu 2013. godine - saopšteno je, a ukradeni su podaci o imenima, telefonskim brojevima, datumima rođenja, lozinke i u nekim slučajevima i sigurnosna pitanja, prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovaj hakerski napad nije i jedini u istoriji kompanije. Yahoo je saopštio da se ovo hakovanje razlikuje od onog 2014. godine kada je napadnuto 500 miliona naloga, kao i od napada u septembru 2016. godine.

Da li će loša reputacija koja prati Yahoo Mail uticati na njegovo postojanje? Verovatno da hoće, ali nije poznato u kojoj meri.

Takođe, postavlja se pitanje zbog čega bi Verizon ili budući kupac Yahoo-a odlučio da zadrži servis koji ima toliko skandala iza sebe, nije bezbedan po korisnike i ne može da prati konkurenciju.

Takođe,  kompanija Verizon, koja je pre nekog vremena naumila da preuzme kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih dešavanja traži način da radikalno snizi cenu kupovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA