≫ 

Srbija još bliža Apple-u: Sada i mi možemo da registrujemo broj za dvofaktorsku autentifikaciju na iPhone-u

Srbija je do sredine avgusta meseca 2017. godine bila jedna od malobrojnih zemalja na svetu koja nije bila na Apple-ovom "radaru", odnosno kompanija iz Kupertina je nije prepoznavala

  • 0

Polovinom avgusta tekuće godine Apple je omogućio vlasnicima iPhone telefona (kao i ostalih svojih proizvoda) u Srbiji da isti registruju na svoj broj. Sve što je potrebno je da se pozivni broj za Srbiju unese u polje za dvofaktorsku identifikaciju/autentifikaciju na iPhone telefonima, koji služi da se putem tekstualne poruke ili poziva potvrdi identitet vlasnika prizvoda.

Otkriveno koliko će koštati novi iPhone: Trebaće vam KREDIT da ga kupite!

Srbija je do sredine avgusta meseca 2017. godine bila jedna od malobrojnih zemalja na svetu koja nije bila na Apple-ovom "radaru", odnosno kompanija iz Kupertina je nije prepoznavala. U bukvalnom prevodu to je značilo da je sa ovih prostora bilo nemoguće dobiti Apple ID koji je neophodan za korišćenje iPhone telefona, iPad tableta, MacBook računara i ostalih proizvoda ove kompanije, kao i vrhunskih servisa i aplikacija/programa po kojima su Apple-ovi proizvodi posebni i drugačiji od ostalih.

Vlasnici Apple-ovih proizvoda u Srbiji godinama su se snalazili na različite načine kako bi svoje proizvode učinili maksimalno funkcionalnim i upotrebljivim. Prvo su se prijavljivali navodeći fiktivnu adresu u Americi ili zemljama koje Apple prepoznaje (međutm, tada obavljanje kupovina nije bilo moguće zbog nemogućnosti korišćenja kreditnih kartica koje su naše banke tada izdavale), a poslednjih godina aktivacije su uglavnom realizovane preko Hrvatske, što je otvaralo mogućnost kupovine aplikacija jer je domaće platne i kreditne kartice moguće koristiti u toj zemlji.

Ovaj potez kompanije iz Kupertina ima posebnu snagu i među redovima govori kako je Srbija još jedan korak bliže Apple-u.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA