≫ 

Terzić krenuo u otvoreni rat protiv Kokeze: On je neprijatelj Zvezde broj 1!

Crveno-beli, prema najavama direktora kluba, koji se obratio na vanrednoj konferenciji posle poraza u finalu Kupa, od ponedeljka kreću u kampanju smene aktuelnog prvog čoveka FSS

Nova kriz drma Crvenu zvezdu posle gubitka i drugog trofeja i sezone koja je od šampionske pre samo nekoliko nedelja, pretvorena u fijasko.

Ali, Zvezda je umesto u svojim redovima, krivce pronašla na nekom drugom mestu.

Klub iz Ljutice Bogdana je odmah posle poraza u derbiju sazvao konferenciju za medije na kojoj je diektor Zvezdan Terzić, otvoreno, kategorično i bez ustezanja, najavio da će od ponedeljka crveno-beli krenuti u kampanju da se Slaviša Kokeza smeni sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije!

Uz Terzića su na konferenciji bili članovi upravnog odbora, predsednik Svetozar Mijailović, ali i trener Boško Đurovski koji se nije pojavio pred novinarima posle meča u Humskoj, pa je svoje viđenje situacije i same utakmice predočio na pres sali na "Marakani".

>>> Boško Đurovski besneo i vikao: Pokradeni smo, ne može se protiv 12 igrača! (VIDEO)

Terzić je prvi uzeo reč...

- Čestitam igračima Partizana na borbenoj igri i treneru Partizana koji je shvatio da je Zvezda bolji tim. Shvatio je da je Zvezda bolji tim i igrao je na kontre i "bunker".

Ali, prema rečima Terzića, protiv viših sila se nije moglo.

- Nije se moglo protiv Kokeze koji u dužem vremenskom periodu zloupotrebljava funkciju. To čini zbog svoje sujete i interesa da bi u ovo rukovodstvo Zvezde doveo svoje marionete. Večeras je javnost videla njegov bezobrazluk. Partizan je uzeo pod šapu, ali Zvezdu neće - počeo je Terzić i nastavio u dahu:

- Preko pojedinih medija vodi svoju kampanju protiv Zvezde. Sve što je govorio direktor Rada na Skupštini FSS je istina. To su i svi delegati u bradu govorili, ali nisu smeli naglas. Sivića je smenio jer ga nije slušao, bahato se ponašao... Ali nećemo mu dozvoliti da od Zvezde napravi svoju privatnu kompaniju. Prošle godine se primirio jer smo dominirali, ali je na proleće video svoju šensu. Partizanu je otvarao kapije, a Zvezdu sprečavao da osvaja poštene bodove.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Terzić je najavio Zvezda pokreće inicijativu za smenu Kokeze.

- Zvezda od ponedeljka kreće u kampanju da se Kokeza smeni sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Nisu džabe navijači Zvezde na derbiju bili protiv njega. Zvezda u Kokezi ima neprijatelja broj jedan! Nije Zvezda toliko bolja od Partizana da može da igra protiv 12 igrača. Grujić je direktan krivac što smo izgubili od Partizana na našem terenu 3:1, jer nije svirao faul Tavambe nad našim golmanom. Mažić danas nije svirao utakmicu, nego je vodio - vodio je do pobede Partizana. Mi smo danas pojeli Partizan, oni su se branili bunkerom 90 minuta, eto to je Partizan. Još kada se na to doda sudija koji je seckao i puštao pogibeljne startove na naše igrače, a svira Ligu šampiona i zna da je svaki start sa leđa žuti karton.

"KOKEZA SE PONAŠA KAO ŠERIF U SVOJOJ MALOJ FIRMI"

Terziću su na konferenciji bila "puna usta" Kokeze za koga je primenio staru narodnu: "ne pada sneg da pokrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoj trag".

-Kokeza je kriv za ne dobijanje Zvezdine licence kako bi se obračunao sa Draganom Džajićem. Takođe, direktno je sklonio Kataija iz reprezentacije dok je Katai bio u Zvezdi, pa ga vratio čim je poptisao za Alaves. Sada je i Ristića sklonio iz mlade reprezentacije samo zato što je zvezdin igrač. Mislilo smo da neće divljati, ćutali smo zarad mira u kući, ali ne možemo više. Kokeza se ponaša kao šerif u nekoj svojoj maloj firmi. Kako se ponaša, to će vam reći svi: od trenera, selektora, radnika, svih, a niko ne sme da progovori. Niko zbog straha ne sme da mu se suprotstavi. Otvoreno je radio da FK Rad izbaci iz lige i vi to znate vrlo dobro.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

I o Kokezinoj "prisnoj vezi" sa Partizanom govorio je Zvezdin direktor.

- Kad ja vidim da dovodi Karadžića koji mu je postao idejni vođa, sve mi je jasno. Provodi vreme sa čelnicima Partizana, ide da gleda treninge Partizana, a imamo i još mnoga saznanja do kojih smo došli šta je sve radio za Partizan poslednjih šest meseci... Nije se tako primitivno ponašao kao što to radi poslednjih meseci. Znate i za ona saopštenja svih klubova koja su bila uperena protiv mene, a upravo je Kokeza inicirao ta saopštenja. Osilio se! Ne zna da je zalutao u fudbal, ne zna da mu se narod smeje, da mu ne pripada uloga predsednika FSS, ni po čemu: ni po obraziovanju, ni po "bekgraundu", CV-ju. Nažalost, ja sam bio jedan od onih koji sam mu trasirao put dokle je došao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    27. maj 2017 | 21:37

    Kao verni navijač Zvezde, slobodan sam da kažem: Terziću, odlazi iz Zvezde. Nije ti kriv ni Kokeza ni FSS a najmanje Mažić. Jedini i pravi krivac za fijasko Zvezde, si TI. Ti, koji si upropastio OFK Beograd a sad želiš to isto i Zvezdi.

  • GdK

    27. maj 2017 | 22:09

    IMA LI U "STUBU SRAMA SRBIJE KOJI SRBIN, ILI SVE MILOGORAC I MKDONAC..???!!! .!. XXAAXXAA .!. SVE CESTITKE MOM PARTIZANU NA ZASLUZENO OSVOJENOJ DUPLOJ KRUNI, KRALJEVI I SAMPIONI SRBIJE !!! A OVI NEKA NASTAVE SA PLACOM, A NE SA RADOM I U NAREDNIM DECENIJAMA !!! SVI NA SLAVLJEEEEE .!. XXAAXXAA .!.

  • Zoc

    27. maj 2017 | 20:30

    Ajmooooo doktoreeeee.....NAPOLJEEEEE....!!!!!SAMO NEMOJ OPET TI DA PRICAS O POSTENJU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA