Milutinov neće igrati za reprezentaciju Srbije!

Košarkaš Olimpijakosa samo je jedan u nizu koji je zbog ''zategnute'' relacije FIBA i EKA otkazao učešće za nacionalni tim

  • 9

Nikola Milutinov neće igrati za košarkašku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Centar Olimpijakosa je u onoj grupi košarkaša grčkog tima koji su se oglasili zajedničkim saopštenjem:

>>> Sale Đorđević dao NBA predlog: Hajde da štrajkujemo, pa neka se FIBA i Evroliga konačno dogovore!

- Od našeg detinjstva uvek smo odgovarali na svaki poziv, posebno naših nacionalnih timova, boravili smo nedeljama daleko od naših porodica, ne obraćajući pažnju na naš umor i rizik od eventualnih povreda. Tačnije, doživeli smo nekoliko povreda i igrali uprkos njima, kad god je to bilo potrebno. Poznato je da smo to učinili zbog ljubavi, poštovanja i posvećenosti i to je razlog zbog kojeg se nikad nismo žalili.

- Uglavnom, u pogledu promena koje su se dogodile usled novog formata svetskih kvalifikacija, mi smo u neprijatnoj poziciji da objavimo odluku da nećemo biti deo naših reprezentacija u FIBA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Foto: Marko Todorović

- Jasno je da je u ovom delu sezone praktično nemoguće i neprofesionalno odsustvovati sa narednim mečeva našeg tima u Evroligi, posebno što je većina nas već propustila veći deo priprema za početak sezone zbog obaveza reprezentacija na Evrobasketu 2017. godine. Nadamo se da će se situacija uskoro normalizovati i da ćemo biti u mogućnosti da pomognemo naporima naših nacionalnih timova - stoji u saopštenju.

I dalje nije poznato s kojim sastavom će Orlovi dočekati početak kvalifikacija koje počinju 24. novembra.

Srbija će tada dočekati Austriju, a tri dana kasnije i Gruziju na startu kvalifikacija. Na spisku je šest igrača sa Eurobasketa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko

    13. novembar 2017 | 20:05

    A kad si se ti to kao pa zrrvovao ? Sve ti je bilo prece od reprezentacije.

  • Djordjee

    13. novembar 2017 | 19:08

    Sramota! Nikada vise ne treba zvati ovog momka u reprezentaciju. Igranje za Srbiju je iznad svega, to predstavlja cast i ponos!

  • Misko

    14. novembar 2017 | 00:02

    Ko ovog igraca skoro anonimnog uopste zove za repku uopste svojom igrom ne zasluzuje poziv stalno odbija a kao stalno ga zovu , smesno brate .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA