Bečka premijera "Radovana III" na nemačkom jeziku

Kultna srpska komedija Dušana Kovačevića biće premijerno izvedena u glavnom gradu Austrije u režiji Nine Gabrijel i sa austrijskim glumcima

  • 0

Komedija Dušana Kovačevića "Radovan III" biće premijerno u Beču izvedena sutra veče u pozorištu "3Raum Anatomieteater". Radi se o kultnoj komediji Dušana Kovačevića koja će premijerno biti izvedena u glavnom gradu Austrije u režiji Nine Gabrijel. U ekipi glumaca se nalaze Markus Til, Angela Šnajder, Goran David, Mari Kristine Fridrih, Korina Pum, Georg Dragoš.

Kultna predstava će se davati do 18. marta u bečkom pozorištu. Austrijska režiserka Nina Gabriel u razgovoru za Tanjug objašnjava da već sedam godina pokušava da realizuje ovu komediju, što joj je konačno i pošlo za rukom.

- Ova pozorišna groteska je genijalno delo dramaturga poreklom sa Balkana i moj motiv da realizujem ovu predstavu po svaku cenu ne leži ni u politici niti vrednovanju, već samo i isključivo u želji da učestvujem u ovom jedinstvenom humoru, balkanskom humoru, koji svojom životnom tragikom, smislenom i iracionalnom otkačenošću opisuje životnu istinu", objasnila je režiserka. "Humor nikada ne razdvaja, već povezuje ljude, kao i umetnost sama po sebi", poručila je ona, dodavši "da nam je Dušan Kovačević podario grandiozno delo, koje je postalo kult u Srbiji".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA