RIBLJA ČORBA: Prezadovoljni smo kako zvučimo akustično, ovo od nas niste očekivali! (FOTO) (VIDEO)

Karte za parter su za oba "unplugged" koncerta, 31. oktobra i 1. novembra u Sava centru, rasprodate, u prodaji još ima ulaznica za balkon. Organizatori očekuju da i one planu do petka

  • 0

"Riblja čorba" će u petak i subotu u Sava centru održati dugo očekivane akustične koncerte, po prvi put u karijeri dugoj 36 godina, i za tu priliku će nastupiti u znatno proširenom sastavu, pa će na bini biti čak 19 muzičara. Karata ima još samo za balkon, parter je za oba koncerta rasprodat. 

Standardnoj postavi koju, pored frontmena Bore Đorđevića, čine basista Miša Aleksić, bubnjar Vicko Milatović, gitarista Vidoja Božinović Džindžer i klavijaturista Nikola Zorić, priključiće se još jedan bubnjar, Miljko Radonjić, poznat po radu u grupi "Block Out", troje pratećih vokala, kao i desetočlani gudački orkestar "Metamorphosis" koji će, posle beogradskih koncerata, nastupati sa bendom i u Nišu i Novom Sadu.

- Koncerti su, srećom, gotovo rasprodati, pa će, ipak, više ljudi biti u publici nego na bini - uz osmeh će Đorđević koji će u subotu na bini proslaviti 62. rođendan.

Boru su godinama mnogi nagovarali da se bend oproba i u akustičnoj varijanti. Sada je konačno "popustio". Na konferenciji za novinare je istakao:

- Sviraćemo i dve potpuno nove pesme. Ovi koncerti imaju smisla ako naša muzika dobije neku novu dimenziju, a dobila je. Vratili smo u set listu sedam, osam pesama koje dugo nismo svirali. Biće tu i hitova koje sada zvuče sasvim drugačije. To su bili moji uslovi, ne bih pristao da radim koncert kad bi to bila prodaja starih pesama.

POSLUŠAJTE JEDNU OD DVE NOVE PESME RIBLJE ČORBE 

Nadovezao se Miša Aleksić:

- Prezadovoljni smo kako zvučimo, ovo od nas niste očekivali. Potpuno nova dimenzija. Siguran sam da će publika, i u petak i u subotu, da peva od početka do kraja.

Članovi benda i organizatori posebno su istakli da će u Sava centru biti veliki broj, kako vole da kažu, "čorbinih navijača" iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a doći će čak i obožavaoci iz Vankuvera i Čikaga.

Fanove će obradovati informacija da će nastupi u Sava centru biti snimljeni, pa će uslediti i DVD izdanje. Bend će održati akustične koncerte i u Pančevu (7. novembar), Valjevu (14. novembar), Čačku (21. novembar) i Nišu (22. novembar). Čeka se termin za Novi Sad, a u planu su i Makedonija, Crna Gora i Republika Srpska. Zakazana su i dva koncerta van prostora bivše Jugoslavije - Varšava 30. novembra i Temišvar 21. decembra.

Bora i ekipa su zadovoljno istakli to što su, u jednom istraživanju, proglašeni za omiljeni domaći bend u Srbiji, i jedva čekaju da takvo priznanje potvrde i svirkom u Sava centru.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA