Evo kako je Viktorija Bekam zaradila 130 miliona evra! (FOTO) (VIDEO)

Brend Bekamovih povlači u ponudi više od milion funti godišnje samo od parfema. Od 2005. godine, Viktorija i Dejvid su proizveli 24 mirisa - bivši fudbaler 18, dizajnerka 6. Tu su kolekcije, torbe, nakit, finansije od reklamiranja brendova...

  • 12

Bivša Spajsica, supruga fudbalera i trenutno jedna od najmoćnijih žena u modnom biznisu, Viktorija Bekam danas je postigla planetarni uspeh, iako su joj mnogi predviđali krah.

Ukupno bogatsvo familije Bekam procenjuje se na 210 miliona funti, a samo Viktorija doprinosi budžetu 100 miliona funti, odnosno 130 miliona evra!

Ukoliko ovako nastavi, mogla bi da premaši svog supruga, koji trenutno zarađuje reklamirajući poznate brendove i svoje parfeme.

Ali, idemo redom... Kako je Viktorija uspela da stvori bogatstvo od 130 miliona evra?

Pre svega, napravila je pravu malu imperiju od svog modnog brenda. Sa godišnjim obrtom od milion funti, stigla je na 30 miliona, za manje od jedne decenije. Nedavno je otvorila butik na Mejferu u Londonu, gde posluju najpoznatije firme, a očekuje se otvaranje i u Njujorku sledeće godine. Njene torbe ni nakit nije nimalo jeftin. Najjeftinija torba košta 18.000 funti (mada to nije ništa u poređenju sa troškovima od 130.000 funti, koliko košta jedna torba u njenoj privatnoj kolekciji).

Pre svega, karijera Spajsice otišla je u davnu prošlost. Iako još uvek dobija honorar, a prošle godine joj je isplaćeno 750.000 funti. Do danas, ona je prodala 100 miliona ploča, a 2007. godine prijavila je 10 miliona funti zarade na veoma uspešnoj turneji. Njena autobiografija i još dve knjige o modi zaradile su milion funti. Tu je i suma koju je inkasirala 2007. godine od porodičnog rijaliti šou-programa u kome je prikazano preseljenje porodice Bekam u Los Anđeles.

Kako do vrha? Ovo je sedam zlatnih pravila Viktorije Bekam!

Viktorija je mag u reklamiranju prizvoda. Ona je hodajući brend. U okviru te delatnosti, inkasira velike sume novca, a šuška se da bi trebalo da potpiše ugovor sa "H&M" kompanijom, koju trenutko reklamira Dejvid. 2009. godine je potpisala trogodišnji ugovor sa Armanijem, vredan 12 miliona funti. 2011. je plaćena milion funti za reklamiranje torbi japanskog dizajnera.

Poslovni analitičari predviđaju da će njen posao vredeti oko 200 miliona funti već 2019. godine. 

Takođe, promovisanju njenih kolekcija doprinose i mnoge poznate ličnosti. Bijonse, Gvinet Paltoru, Amanda Holden prve su među njenim brojnim kupcima.

Brend Bekamovih povlači u ponudi više od milion funti godišnje samo od parfema. Od 2005. godine, Viktorija i Dejvid su proizveli 24 mirisa - bivši fudbaler 18, dizajnerka 6.

Bivša Spajsica svakako ima ukus za lepe stvari, u svojoj kolekciji poseduje preko 100 najskupljih Hermes i Birkin torbi, koje vrede preko milion i po funti, dok samo Dejvidov poklon vredi 80.000. 

Pošto je završio fudbalsku karijeru, Dejvid je ptiznao da se oseća slobodnim. Za razliku od njega, Viktorija rekla prijateljima da se oseća ispunjenije nego ikad, budući da širi svoju imperiju.

Bekamov promet je pao, te njegova zarada uskoro može da padne u senku moćne supruge, prenosi Daily Mail.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimero

    2. novembar 2014 | 17:25

    Žena genijalka!Obožavam je!

  • Endzi

    2. novembar 2014 | 21:34

    Zena je umobolnik...toliko joj koštaju torbe, krade ljudima pare, a ona kao se bavi i nekim humanitarnim radom...to su njene priče za novine samo...Mrzim onu njenu facu ozbiljnu...k'o da nema zube, pa se ne smeje...odvratna je....

  • Bionada

    2. novembar 2014 | 20:42

    Super članak za sve njene hejtere!Zaboravili ste da napišete da je proglašena za najuspešniju poslovnu ženu u Britaniji za ovu godinu!Tek da se zna..hejteriiiii :p

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA