POSLE SILE STIŽE DILA: Otkrivamo ko je ko u novoj najgledanijoj turskoj TV sapunici! (FOTO)

Uloge tumače: Erkan Petekaja, Hatidže Sendil, Engin Senkan, Džan Nergiš i mnogi poznati glumci

  • 11

Posle mega-gledane serije "Sila", na televiziji "Pink" u ponedeljak, 23. februara, počinje da se prikazuje jedna od ultra popularnih turskih serija "Dila".

Uloge tumače: Erkan Petekaja, Hatidže Sendil, Engin Senkan, Džan Nergiš i mnogi poznati glumci.

Porodica Barazoglu smestila se u Sarigolu pre gotovo dva duga veka, u vreme kada su begovi otkupljivali imanja na konjima. To je bilo vreme kada je data reč bila svetinja, a kad bi se preko nje prešlo, stvari su se rešavale oružjem. Sejit-beg je bio glava porodice, poznat u čitavom kraju i okolini po svojoj pravednosti, obzirnosti i velikodušnosti te je tako za života ušao u legendu. Uvek je bio pravedan i dobar prema svima: od onih koji su živeli na imanju, onih koje je izdržavao, pa sve do običnog seljaka. Koliko su ga seljaci cenili, dokazuje i to kada bi se posvađali ne bi išli pred sud, već pred gospodina Sejita.

Sejit je ostao bez svoje supruge Sedžide pre mnogo godina, a iz ljubavi i poštovanja prema njoj nije se ponovo oženio. S pokojnom je ženom imao dva sina: starijeg Ihsana i mlađeg Azera. Ihsan je upisao studije prava u Istanbulu. Azer nije imao ni najmanju nameru da studira. Ono što ga zanima jeste prostrana zemlja koja pripada njegovoj porodici, bogatstvo koje je njome stečeno i način na koji se tim bogatstvom upravlja. Azer nije zadovoljan načinom na koji njegov otac upravlja zemljom.

Foto: Promo TV Pink Foto: Promo TV Pink

Dila je Ihsana upoznala na fakultetu. Dok je Dilin otac još uvek bio živ, a Dila je bila dete. Živeli su u malom radničkom smeštaju sa vrtom. Lepu Dilu do fakulteta nisu zanimali muškarci, a uprkos svojoj očaravajućoj lepoti ni na koga nije obraćala pažnju. Međutim, u Ihsana se zaljubila na prvi pogled. Nakon godinu-dve od veridbe, uz odobrenje porodice oni su se venčali. Mladoj Dili nije bilo lak oda donese odluku, te je morala da bira između dobro plaćenog posla u Italiji i venčanja s Ihsanom.

Dila je odabrala Ihsana, ali ni jedno od njih ne zna da će njihovoj sreći uskoro doći kraj....

Foto: Promo TV Pink Foto: Promo TV Pink

RIZA-BEG je muškarac u četrdesetim godinama života. Glava je porodice Selamoglu. Na sebe je preuzeo odgovornost za svoju porodicu. Zbog svog junaštva i poštenja je cenjen kao beg. Njegov otac, Arslan- beg, koji je preminuo pre tri godine, osim plodne zemlje, Rizi je ostavio i dve majke.

Foto: Promo TV Pink Foto: Promo TV Pink

DILA je mlada devojka u dvadesetim godinama. Njen otac je izgubio život u nesreći na poslu pa se njena majka brinula o svemu, kako bi ona i Dila mogle da prežive. Budući da je imala težak život odrastajući bez oca, Dila je još u ranoj dobi naučila da bude snalažljiva te je tako odrasla u zrelu i razumnu devojku. Sve do fakulteta nije imala dečka jer, uprkos svojoj očaravajućoj lepoti, ni na jednog nije obraćala pažnju. Za vreme studija je upoznala Ihsana u kojeg se zaljubila. Mladi par se venčao I preselilo u porodični konak u Sarigolu.

Foto: Promo TV Pink Foto: Promo TV Pink

SEJIT-BEG je glava porodice Barazoglu. U čitavom je Sarigolu i okolini poznat po svojoj pravednost i velikodušnosti. Sejit je beg koji je postao živa legenda. Uvek je bio pravedan i prema svima se lepo ophodio: kako prema ljudima koji su živeli na njegovom imanju i koje je izdržavao, tako i prema svakom drugom seljaku. Svoju ženu, Sadžide, izgubio je još pre mnogo godina, a iz poštovanja i ljubavi prema njoj više nikada se nije oženio. S pokojnom ženom imao je dva sina: starijeg sina Ihsana i mlađeg Azera.

Foto: Promo TV Pink Foto: Promo TV Pink

IHSAN je stariji sin gospodina Sejita. Ima 25 godina. Ihsan je pohađao pravni fakultet. Pet – šest godina dolazio je u konak samo za vreme letnjih meseci. Zemlja, imanje, novac i ostala dobra ga nisu preterano zanimali, a pogotovo nakon što se na poslednjoj godini studija zaljubio do ušiju. Naime, na fakultetu upoznaje lepoticu nad lepoticama, Dilu.Nakon godinu – dve, mladi par se venčava i preseljava u konak.

Foto: Promo TV Pink Foto: Promo TV Pink

AZER je mlađi sin gospodina Sejita. Za razliku od starijeg brata Ihsana, studiranje i obrazovanje ga nije ni najmanje privlačilo. Nema nikakve manire i nezreo je. Ono što ga zanima je prostrana zemlja koja pripada njegovoj porodici, bogatstvo koje je njome stečeno i način kojim se tim bogatstvom upravlja.

SULTAN je Azerova žena koja je s vremenom počela da liči na svog muža. Nekada je ona bila obična devojka iz sela, ali kada je postala snaja Barazogluovih, zaboravila je svoju prošlost. Smatra da bi imanjem I porodicom Barazoglu trebao upravljati Azer.

Foto: Promo TV Pink Foto: Promo TV Pink

MELIKE je Rizina majka. Rizin otac, Arslan-beg, nakon svoje je smrti iza sebe ostavio je dve žene, a Melike je Rizina majka.

FATMA je Rizina mlađa sestra. Ima osamnaest godina. Mezimica je mame Melike koja smatra da niko nije dovoljno dobar za nju i koja je drži kao kap vode na dlanu. Jednom davno video ju je Azer iz porodice Barazogluovih i ludo se zaljubio.

Foto: Promo TV Pink Foto: Promo TV Pink

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Mr.

    20. februar 2015 | 18:18

    Pa bre dosadili ste vise i Bogu i narodu sa ovim serijama! Dosta je vise ovom narodu tragedija,plakanja i ubijanja u mozak od ovih gluposti...dajte neke komedije da se narod razveseli i oraspolozi,a ne da i pored svojih muka jos gledaju tudje,koje nisu ni stvarne,vec ih prenose glumci koji mlate pare za to...

  • Sanja

    20. februar 2015 | 19:31

    A u kom terminu se emituje Izgleda da ce biti lepa

  • VERA

    20. februar 2015 | 19:31

    Dila je dobra serija,Erkan odlican samo Pink ne bi trebao da se takmici preko nas gledalaca.Odjednom krecu sa Dilom kad Prva pocinje novu seriju I to u isto vreme.A ko voli latino serije može da gleda,ima ih bezbroj,tako da niko nije oštecen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA