BIO SAM TIHI, A NISAM IMAO NI ZA HLEB: Ispovest Voje Brajovića! (FOTO) (VIDEO)

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas - priča legendarni glumac

  • 7
Vojislav Voja Brajović, Jugoslovenski Dramsko Pozorište, JDP Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Veliki glumac Voja Brajović prisetio se dana kad je slavu sticao igrajući Tihog u "Otpisanima", i naveo detalje iz tog perioda koji zvuče poprilično začuđujuće.

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas. Oni su naplaćivali po padu i najviše su zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikada nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare, znali smo koliko otprilike jedna epizoda filmskog snimanja košta.

Glumac nastavlja:

- Onda ti neki tamo kaže: "Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare". Nisam imao hleba da jedem - priznao je Brajović i dodao da su zato za "Povratak otpisanih" bili u situaciji da "opelješe" producente.

KULTURA SE JAVI - VAISTINU SE JAVI: Voja Brajović za Telegraf o "kulturnom zemljotresu" u Beogradu (FOTO)

Printskrin: Youtube/Domace Serije Printskrin: Youtube/Domace Serije

Brajović se priseća sa setom:

- Aca Đorđević me zove i kaže: "Biće para, imaćete milion po epizodi". Zatim nam direktor kaže da postoji problem, a to je da je Pavle Vuisić pristao da snima za 20 miliona. Na to mi kažemo da hoćemo da Pavle Vuisić ima isto kao i mi. I on pristane i na to. Snimamo mi tako, završimo to i odemo po pare... Kažemo - da ne sabiramo sad koliko je bilo dana snimanja i troškova, da zaokružimo još malo i on opet pristane na veću sumu. Bili smo presrećni. Pitamo kako to su pristali na sve naše uslove, a oni kažu da bi nam dali i više da smo tražili.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Комуниста

    4. jun 2015 | 13:13

    Има тако улога које после прате глумца цео живот. Воја је одличан глумац, можда њему смета сада та улога илегалца Тихог, али му је она донела популарност. Једино је Гаги Николић успео да се ослободи улоге Прлета. Међутим Гаги је имао много квалитетних рола тако да ни за једну није могао остати везан. Љубиша Самарџић је Шурда прва асоцијација. Драгољуб Бојанић Гидра је Жика. . Павле Вујсић је остао у народу као Паја Чутура. И нико се није жалио што је снимио неки филм. И нико није био буквално гладан. То су била времена кад се баш добро јело. Поготово у Србији.

  • Mirjana

    4. jun 2015 | 11:19

    Izgleda da je moderno pricati da nisi imao za hleb.

  • Lazo

    4. jun 2015 | 12:27

    A onda je usao politiku i ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA