6 SATI ROKENROLA NA KRCATOM TAŠU: Žestoka svirka "Čorbe", "Van Goga" i ostalih na otvaranju renoviranog stadiona (FOTO) (VIDEO)

Legendarni beogradski stadion konačno je otvoren posle renoviranja, a mnogobrojna publika uživala je u odličnoj atmosferi i sjajnoj muzici

  • 5

Legendarni beogradski stadion "Tašmajdan" konačno je otvoren posle renoviranja, a publika se odlično zabavljala u perfektnom muzičkom programu. Ovaj velelepni prestonički objekat bio je ispunjen do kraja, a atmosfera je bila fantastična.

TAŠMAJDAN PONOVO PRIPADA BEOGRAĐANIMA: Uz spektakularan koncert otvoren rekonstruisani stadion! (FOTO)

Na početku, glumac Igor Bećirić održao je govor, pri čemu je podsetio publiku na blistave momente iz istorije "Tašmajdana". Prvo je na scenu ovog stadiona izašao hor "Čarolija" koji je izveo legendarni hit "Za milion godina".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ubrzo, otpevane su numere niz domaćih pop rok bisera, kao što su pesme "Zemlja" grupe "EKV", "Muzika na struju" i "Mali slonovi" "Bajage i Instruktora", "Barakuda" pevačice Viktorije, "Kolačići" Marine Perazić...

Hor "Čarolija" izveo je hit Robija Vilijamsa "Angels", kao i numeru "Wonderful World". Za kraj, izvedena je i domaći evergrin "April u Beogradu" Zdravka Čolića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Posle nastupa hora "Čarolija", počeo je vatromet koji je poprilično potrajao.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

I onda je nastala prava rokenrol žurka. Na sceni se pojavio bend "Električni orgazam", koji je izveo 11 svojih hitova, među kojima su "Igra rokenrol cela Jugoslavija", "Bejbe, ti nisi tu", "Kapetan Esid"...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na red je došao i eksplozivni nastup grupe "Van Gog". Đule i društvo izveli su, doduše, samo sedam pesama, ali su izazvali pravu "ludnicu" u publici. Nije ni čudo, kad se počne sa "Ludo luda".

Gost iznenađenja u "Neko te ima" bio je Dejan Cukić, sa kojim se bend, očigledno, baš sprijateljio na skoro završenoj australijskoj turneji.

- Dobrodošli u kultni, višedecenijski hram muzike i sporta - rekao je Đule tokom nastupa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Inače, Cukić je nosio ljubičastu majicu u čast preminulog muzičara Princa.

Usledio je Kiki Lesendrić sa "Pilotima".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Održao je sjajnu enegriju na stadionu tokom kratkog nastupa koji je počeo kultnom baladom "Zaboravljeni", a završen velikim hitom iz osamdesetih, "Kada sanjamo".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sjajnu svirku imala je "Riblja čorba", koja je najavljena kao najveći bend sa ovih prostora.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ređali su se, za početak, udarački hitovi "Ja ću da pevam", "Ja ratujem sam", "Radiću šta god hoću"...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Najveće fanove najviše su obradovale spesme koje su nedavno Bora, Džindžer i ostali uvrstili, posle mnogo godina, u repertoar, kao što su "Draga, ne budi peder", "Rekla je", "Celu noć te sanjam", dok je ostatak publike, očekivano, najbolje reaogovao na "Kada padne noć", "Avionu slomiću ti krila", "Ostaću slobodan"...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Završnica Čorbinog nastupa, naravno, nije mogla da protekne bez "Pogledaj dom svoj, anđele". Publika je u više navrata skandirala ono dobro poznato "Boro, majstore", pa je "Čorba" bila jedini bend koji je ove večeri izašao i na bis. Tad je, očekivano, publika iz sveg glasa zapevala "Lutku sa naslovne strane".

Printskrin: Youtube/Rock Radio Beograd Printskrin: Youtube/Rock Radio Beograd

Za kraj spektakularnog programa koji je potrajao skoro šest sati, set velikih hitova, počev od "Možda sam lud", pa sve do eksplozivne "Digni ruku" i "Još uvek sanjam", isporučila je još jedna legendarna grupa, "Galija".

(M. Ćunković/V.Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhh

    23. april 2016 | 11:47

    Bravo i super.

  • Kostadin

    24. april 2016 | 09:49

    Sa novcem koji je potrošen za obnovu TAŠ a moguće je pokriti 3.5 hektara sa novčanicama od 100 evra. Zamisli popločano novčanicama 35.000 metara kvadratnih. Na zdravlje veselje.

  • sfanja

    23. april 2016 | 20:39

    Sve je ok ovo nama odavno treba ivise vaki i slicni koncerta umrejece rook od ovi cajki. Pozzz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA