SRBI OBJASNILI: Željko u finalu "Evrosonga" (FOTO,VIDEO)

U finalu Srbija, Švedska, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Ukrajina, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta, Turska. U vreme nastupa Marije Šerifović, RTS pustio reklame

  • 1

Drugo polufinalno veče Evrosonga u Azerbejdžanu proteklo je u znaku bivših jugoslovenskih republika! Ipak, fenomenalnim nastupom, odličnim aranžmanom i vrhunskom interpretacijom na čelu kolone finalista našao se Željko Joksimović!

Dva dana posle održanog prvog polufinala u „Kristalnoj Areni“ u Bakuu, nastupilo je drugih 18 država koje su tražile prolaz do velikog finala "Evrovizije". U prepunoj velelepnoj dvorani led je probio upravo Željko Joksimović  sa „Ad hoc“ orkerstrom  i pesmom „Nije ljubav stvar“.

Srpski instrumentalisti i njihov lider bili su obučeni u elegantnu crnu garderobu (muškarci u odela, a devojke u haljine, prim.aut.). Naša numera je odlično prihvaćena od publike, dobivši već tokom trajanja pesme gromoglasne ovacije.

Posle srpskog predstavnika nastupila je Kaliopi Bukle, pevačica dobro poznata na ovim prostorima. Makedonska diva izvela je numeru „Crno- belo“. Sledeća po redu bila je Holanđanka Džoan Franka sa pesmom „You And Me“, koja je imala stajling  Indijanke.

Nakon predstavnika Malte Kurta Kaljeha (izveo energično kompoziciju „This Is The Night“), "pod zastavom" Belorusije predstavio se boj bend „Litesound“ ("We Are the Heroes").

Portugalka Filipa Sousa predstavila se pesmom “Svoj život” (“Vida Minha”). Sledeća je nastupila atraktivna Ukrajinka Gajtana sa pesmom “Be My Guest”, a potom je usledila Bugarka Sofi Maranova sa “Neograničenom ljubavlju” (“Unlimited Love”, prim.aut.).

Eva Boto iz Slovenije na maternjem jeziku otpevala je svoju  pesmu “Verjamem” (“Verujem”, prim.aut.). Još jedna nama poznata pevačica je nastupila u polufinalu kao 10, to je Nina Badrić. Hrvatska pevačica se predstavila kompozicijom “Nebo”, takođe na nama veoma poznatom jeziku.

“Euforija” je potom zavladala u “Kristalnoj Areni”. Energičnim i modernim nastupom Šveđanka Loren opravdala je zašto važi za favorita “Evrosonga”. Za svoju “Euforiju” dobila je neverovatne ovacije i svakako da će uz Željka i Babuške predstavljati glavnog kandidata za titulu.

Sledeći takmičar bio je Anri Jokhadze. Gruzijski predstavnik otpevao je numeru  „I am Joker“. Potom su usledio turski učesnik Kan Bonomo, sa pesmom „Love Me Back“ i estonski Ot Lepland, koji je svoju pesmu „Kuula“ izveo na maternjem jeziku.

Atmosferu je podigao slovački roker Maks Džejson Mej sa energičnom pesmom „Dont Close Your Eyes“. U skladu sa svojom vrstom muzike, bio obučen u „kožnjak“.  U pop ritmu nastavio je Norvežanin Todži i numerom „Stay“.

Posle Norveške, predstavila nam se predstavnica Bosne i Hercegovine Maja Sar. Lepa plavokosa pevačica je na maternjem jeziku izvela pesmu „Korake ti znam“, svirajući klavir.

Drugo polufinalno veče zaključio je litvanski takmičar Doni Montel, koji je „poručio“ da je „Ljubav slepa“ („Love Is Blind“).

Nastupilo je glasanje, potom revijalni deo u kojem se kao gost pojavila i Marija Šerifović, a vrhunac sramote bio je momenat kada je RTS pustio reklame dok je u prenosu išao nastup naše nekadašnje pobednice!

 

Došao je i momenat kada su voditelji saopštili rezultate, a preostalih deset finalista su: Srbija, Švedska, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Ukrajina, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta, Turska.

Oni su se tako priključili Rumuniji, Moldaviji, Islandu, Mađarskoj, Danskoj, Albaniji, Kipru, Grčkoj, Rusiji i Irskoj, koji su obezbedili prolaz u finale pre dva dana. To su ranije isto učinili članovi “Velike petorke”: Velika Britanija, Španija, Nemačka, Italija i Francuska, kao i domaćin Azerbejdžan.

Finale 57. “Evrovizije” zakazano je za subotu 26. maj, takođe u "Kristalnoj Areni" u glavnom gradu Azerbejdžana.  

(Telegraf.rs / Foto: eurovision.tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olivera Djordjevic Strazivuk

    25. maj 2012 | 10:21

    sta reci..svaka cast....najbolji smo:)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA