Niti ja zanimam Bregovića, niti on zanima mene: Željko Bebek OTVORENO o odnosu sa Goranom! (FOTO)

- Bregović sad ima tu neku viziju muzike, on sve radi narodnjački. I verujem da je on u tome uspeo, ali ja se u tome ne pronalazim - rekao je Bebek

  • 3
Željko Bebek, Goran Bregović Foto: Marko Todorović, Tanjug/Jaroslav Pap

Prvi pevač legendarnog "Bijelog dugmeta", Željko Bebek, nije se pojavio na nedavnim koncertima grupe u beogradskoj Areni, nakon čega je otvoreno progovorio o odnosu sa čuvenim kantautorom Goranom Bregovićem.

VELIKA BREGINA ISPOVEST: Evo šta je rekao o Kusti, prvi put nakon prekida prijateljstva s njim (FOTO)

- Već godinama ja nemam nikakve veze sa tom pričom. Uživao sam 2005. na Hipodromu, u Maksimiru i u Sarajevu. Posle ta tri koncerta ništa me više nije zanimalo. Imam ja svoju karijeru, svoj pravac, a ovo je nešto u čemu se ne pronalazim. Mi smo na početku bili grupa koja je urbanizovala ruralnu Jugoslaviju. Bregović sad ima tu neku viziju muzike, on sve radi narodnjački. I verujem ja da je on u tome uspeo, ali ja sebe ne vidim u tome. To je njegov put, a meni je malo dosadno da i dalje pričam o Goranu - rekao je Bebek za "Blic".

Foto: Tanjug/Milutin Marković Foto: Tanjug/Milutin Marković

Ipak, Željko se rado i sa setom priseća samih početaka grupe "Bijelo dugme", za koje kaže da su ga proslavili i pomogli mu da započne dugogodišnju karijeru, a imponuje mu što ga i danas publika naziva najboljim pevačem jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije.

- Da nisu to mislili o meni, ne bih ja uspeo da imam solo karijeru. Goran je tad napravio neke dobre pesme, ja sam to izneo na svoj način i to mi je osiguralo put za kasnije. Ti počeci su mi doneli da i danas živim od muzike i uživam u njoj - dodao je Bebek.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mislim da svi već znaju sve o mom i Goranovom odnosu. Nismo mi nikad bili dobri prijatelji, ali smo bili odlični saradnici. U nekom trenutku putevi su nam se razišli, da bi smo se slučajno sreli te 2005. godine, imali smo ta tri kocerta i to je bilo to. Posle toga je sve isto, kao što je bilo i pre toga. Niti zanimam ja Bregovića, niti on zanima mene - iskren je bio pevač i napomenuo još da ne zna ništa o navodnoj zabrani da peva pesme "Bijelog dugmeta".

Printskrin: Youtube/Frenky Ramone Printskrin: Youtube/Frenky Ramone

- Ja i dalje pevam pesme koje sam ja stvorio - završio je Željko Bebek u intervjuu za "Blic".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    6. decembar 2016 | 01:01

    Svaka cast Zeljko! Guraj samo, zelim ti srecu.

  • mama

    6. decembar 2016 | 07:55

    Kad je napustio Dugme i pisao sam i pjevao i njegove su pjesme narodnjacke sa rokerskim glasom.... Ne kazem da ne valjaju

  • Zeljko

    6. decembar 2016 | 18:58

    Ništa od tvojih pjesama zeljkec. Otkad nisi u breginoj ekipi pjesme ti više zvuče kao guslanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA