Film LAV od četvrtka u bioskopima! (VIDEO)

Kritičari su posebno pohvalili glumu Nikol Kidman koja je još jednom potvrdila svoj status prvakinje Holivuda

  • 1

Film koji je kritika već nahvalila Lav (Lion) od ovog četvrtka dolazi u domaće bioskope. Film Lav imao je svoju premijeru na Toronto International Film Festival gde su ga svetski kritičari proglasili remek delom i jednom od najboljih drama u modernoj kinematografiji.

 

Kritičari su posebno pohvalili glumu Nikol Kidman koja je još jednom potvrdila svoj status prvakinje Holivuda.

 

Petogodišnji Saro izgubi se na vozu koji ga odvodi daleko od njegovog doma i porodice. Prestrašen i zbunjen nađe se hiljadama kilometara udaljenoj haotičnoj Kolkati. Nekako uspeva da preživi  na ulici i da izbegne brojne opasnosti pre nego završi u sirotištu koje i nije baš neko sigurno utočište. Konačno ga usvaja par iz Australije i pronalazi ljubav i sigurnost odrastajući u Hobartu. Ne želeći da povredi  osećanja svojih usvojitelja, Saro potiskuje svoju prošlost i želju i nadu da će ipak pronaći svoju izgubljenu majku i brata. No, slučajni susret s grupicom Indijaca budi njegovu potisnutu čežnju. Naoružan s nekoliko uspomena i uz pomoć nove tehnologije poznate kao Google Earth, Saroo kreće u jednu od najizazovnijih potraga modernog doba.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Na temelju memoara "A Long Way Home" autora Saroou Brierleyja, film LAV  režirao je Gart Dejvis (Top Of The Lake) prema scenariju Luka Dejvisa (Candy, Life).  LAV  okuplja glumačku podelu  koju čine Dev Patel (Slumdog Millionaire, The Best Exotic Marigold Hotel), oskarovka Nikol Kidman (Paddington, The Hours), za Oscara nominovani  glumci Roni Mara  (Carol, The Girl With The Dragon Tattoo) i David Venham (Top of the Lake, 300), kao i Navazudin Sidikii, Prianka Bos i Sani  Pavar. Film LAV u distribuciji Blitz-a u bioskope stiže u četvrtak 19.01.

 

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбИн Ст.Пазова

    16. januar 2017 | 17:46

    морам да.одгледам

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA