Nova predstava Duška Kovačevića "Kumovi" 27. januara

Dušan Kovačević nalazi se u bolnici zbog problema sa srcem, a da li će prisustvovati premijeri zavisiće od odluke lekara

  • 0

Predstava po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića "Kumovi", s podnaslovom "Komedija svakodnevne tragedije", biće premijerno izvedena 27. januara na velikoj sceni Zvezdara teatra, najavili su danas glumci na konferenciji za novinare.

Popularni pisac, akademik Kovačević, nalazi se u bolnici zbog problema sa srcem, a da li će prisustvovati premijeri zavisiće od odluke lekara.

Članovi ansambla Predrag Miki Manojlović, Danica Maksimović, Milica Mihajlović, Branimir Brstina i Radoslav Milenković rekli su da je pre odlaska autora u bolnicu predstava bila u globalu završena i da je sada samo "peglaju", a svakoga dana po neko od njih je u kontaktu s piscem, koliko lekari dozvole.

Manojlović je izjavio da je za njega radost što prvi put igra u Zvezdara teatru, što ga je pozvao Kovačević i što je ekipa dobra.

"Bio je ovo zanimljiv rad. Predstava ima više linija, kao ukrštenica gde se rešenje dobija tek na kraju. Govori o velikom prijateljstvu jednog čoveka (Milana) bez posla i jednog psa bez posla, a razlozi su specifični", rekao je on.

Maksimovićeva, koja igra Milanovu suprugu Anu, istakla je da je čast biti u ovakvom ansamblu i da je uzbuđena jer Kovačevićevi komadi imaju specifičnu težinu.

"Na probama smo osećali radost u radu, a i pokretali velika pitanja. Svako od nas ima deo odgovornosti. U povišenom, a lepom značenju ovaj komad govori o prijateljima, psu, kumovima, ali nećemo da otkrivamo sadržaj", rekla je ona.

Mihajlovićeva, koja igra Kumu, suprugu misteriozno nestalog pevača evergrin melodija, istakla je da su humor i duhovitost glavni pokretači životne energije i snage, bez obzira na teškoće u kojima se čovek zadesi.

"Znamo u kakvom teškom vremenu živimo, a ovaj komad na najduhovitiji način priča o traumatičnim iskustvima. Tako moj lik kaže: ''Kako živimo, ima svi da lajemo'' i to mi se čini kao moto ove predstave", ispričala je ona.

Milenković je rekao da je njegov lik Vučko kao beba bačen u pseći azil, gde je naučio nemušti jezik, kada je odrastao postao je komandant specijalne policijske jedinice sa psima i pomaže da se rasplete trilerska nit u drami.

Brstina, koji igra inspektora, napomenuo je da ne bi bilo dobro odati više detalja i izrazio nadu da će glumci uspešno privesti kraju ono što su radili sa Kovačevićem u prethodna dva i po meseca.

U autorskom timu predstave su scenograf Nenad Brkić, kostimograf Marina Vukasović Medenica, za muziku i aranžmane zadužen je Vladimir Marković.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA