DANSKA ODUŠEVILA EVROPU: Emeli pobedila pre kraja glasanja, "naša" Ukrajinka treća! (FOTO) (VIDEO)

Odličnom muzikom i sjajnim nastupom mlada Emeli, čija pobeda je bila prognozirana još pre nekoliko nedelja, ubedljivo je trijumfovala. Iza nje su bili predstavnici Azerbejdžana i Ukrajine

  • 7

U finalu 58. po redu takmičenja za najbolju pesmu Evrope "Evrosong", koje se održalo u Malmeu Danska je ubedljivo tijumfovala, a Emeli je u šoku otišla do bine. Večeras se takmičilo 26 zemalja za ovu pretižnu titulu, a Azerbejdžan je osvojio drugo mesto, dok je Ukrajinka bila treća.

Iako naše devojke nisu uspele da se plasiraju i finale, Srbija ima čak nekoliko predstavnika u finalu. Predstavnice Danske i Ukrajine su bile favoriti, a sa njima i Belorusija. Emeli De Forest za Telegraf je rekla da nije čula pesme konkurencije, jer je čine nervoznom. 

Ceremonija je počela izlaskom svih finalista na binu, a hor je za to vreme pevao poznatu pesmu "We write the story". 

Prva zemlja koja se predstavlja je Francuska i ovo je prvi put da publika čuje pesmu, budući da je Francuska jedna od pet zemalja koje se uvek direktno plasiraju u finale. Predstavnica je pevala na francuskom, a pesma je u rokerskom stilu.

Predstavnik Litvanije je sledeći predstavio svoju zemlju, a nakon njega je Moldavija sa pesmom "O Mie" i mnogim vizuelnim efektima podigla atmosferu.

Slatka predstavnica Finske je sa pesmom"Merry me" razigrala sve u areni u Malmeu. Plavuša je obučena u venčanicu i roze štikle, a plesači su u helanakma. Na kraju se naravno poljubila sa igračicom, a onda je počela i da skače po bini.

Pevačica grupe koja je predstavila Španiju, jednu od čuvene petorke koja direktno ide u finale, veoma se uplašila i nekoliko puta joj je glas promenio oktavu, a pevala je na španskom, iako je naziv pesme na engleskom.

Predstavnica Belorusija Aljona Lanskaja sledeća je pevala pesmu, a srpski plesači i vokali odlično su odradili svoj posao. Lepa plavuša je veoma energično izvela pesmu.

Nakon Aljone, svoju pesmu izveo je Đanluka, predstavnik Malte, kojem je pesmu pisao Beograđanin Boris Čežek. Simpatičnu pesmu bržeg ritma, publika je pozdravila aplauzom.

Rusija je sledeća predstavila svoju pesmu. Dina Garipova ima 22 godine i student je novinarstva, a Rusiju je predstavila na engleskom jeziku.

Kaskada predstavlja Nemačku pesmom "Glorious", a peva na engleskom. Kaskada je poznata svetska dens grupa i pesme su im bržeg ritma, kao i ova kojom predstavljaju svoju zemlju na "Evrosongu". Nemačka je takođe jedna od "pet privilegovanih" koja je direktno ušla u finale.

Nakon dvanaeste kompozicije napravljena je prva pauza, a za to vreme Linda Vudrof komičarka je pokušala publici da predstavi Stokholm, glavni grad Švedske. Pevačica Anuk nastupila je trinaesta po redu predstavivši Holandiju pesmom "Birds".

Kontra-tenor Cezar predstavio je Rumuniju, a najavljuje duet sa Bočelijem. Ovaj Drakula "21. veka" zapanjio je publiku svojim glasovnim mogućnostima i jedan je od najčudnijih izvođača ove godine.

Veliku Britaniju predstavlja Boni Tajler koju je izabrao Bi-Bi-Si, a ponata pevačica izvela je kompoziciju "Believe In Me".

Mladi Mađar Aleks predstavio je svoju zemlju pesmom "Jedina za mene" i to na meternjem jeziku.

Emeli De Forest je nastupila sledeća, a kako Danci pišu, mlada Emeli ima kraljevske krvi, jer je potomak engleske kraljice Viktorije. Emeli je glavni favorit za pobedu na ovogodišnjem izboru. Publika je odmah po njenom pojavljivanju na bini počela da skandira i aplaudira.

Azerbejdžan je predstavio momak čiju kompoziciju je napisao Grk, a nakon njega i grupa iz Grčke je predstavila svoju zemlju, 21. po redu.

Prelepu Zlatu Ognjevič, koja ima srpske korene i predstavlja Ukrajinu na binu je izneo džin, a publika ju je pozdravila aplauzom.

Marko Mengoni ima 25 godina i pobednik je treće sezone italijanskog "Iks faktora". Mladi izvođač svoju zemlju predstavlja na italijanskom jeziku.

Margaret Berger ima 27 godina i  predstavlja Norvešku. Margaret se uspešno bavi di-džejingom i jedna je od favorita. Pesma se zove "I feel you my love" i na engleskom je jeziku.

Rajan Dolan predstavio je Irsku 26. po redu, a scenski nastup nije ostao nezapažen.

Nakon predstavljanja svih finalista, voditeljka Petra je otkrila da se za njenu prelepu pink haljinu pobrinuo čuveni kreator Žan Pol Gotje, koji sedi u publici. Glasanje je počelo, a prošlogodišnja pobednica Lorin izvela je svoju novu pesmu, kao i pobedničku "Euforija".

Glasanje je završeno, a dok se glasovi prebrojavaju u svim zemljama, gledaoci uživaju u retospektivi "Evrosonga" i kako je sve počelo pre 57 godina.

Glasovi su prebrojani i 39 zemalja je glasalo, a voditeljka je podsetila prisutne da 50 odsto glasova zavisi od publike, a 50 odsto nacinalnog žirija, koji u našoj zemlji, između ostalih čine Jelena Tomašević i Mari Mari.Prva zemlja koja se javila je San Marino i Grčkoj je dala 12 poena, a domaćin Švedska dala je Norveškoj najveći broj poena.

Prva tri mesta trenutno zauzimaju Danska, Grčka i Belgija. Iz Srbije se javila Maja Nikolić, a naša zemlja je 8 poena dala Rusiji, 10 poena Ukrajni, a 12 i najveći broj dobila je Danska.

Mađarska je 8 poena dala Malti, 10 poena Danskoj, a 12 Azerbejdžanu, dok je Rumunija najveći broj poena dala Moldaviji. Danska, Ukrajina i Azerbejdžan trenutno zauzimaju najviše pozicije. Crna Gora je 8 poena dala Grčkoj, 10 poena Danskj, a najveći broj Azerbejdžanu. Danska trenutno ima 240 poena i jos 5 zemalja je ostalo da glasa. 

Nakon što se završilo glasanje, Danska je ubedljivo trijumfovala nad Azerbejdžanom i jedva je došla do bine od šoka. Ova zemlja biće domaćin sledeće godine na izoboru za najbolju pesmu Evrope.

Pogledajte pobedničku pesmu mlade Emeli iz Danske:

(Anastasija Čanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojin

    19. maj 2013 | 00:31

    Jadna i ne raduje se, cak ni publika, svi su znali

  • D.M.

    19. maj 2013 | 01:35

    I da zakljucimo, sve je to jedna velika farsa. Ja sam jos u prosli utorak znao da ce da pobedi, a vidovit nisam.

  • ona

    19. maj 2013 | 01:32

    Poenta je izaci bosonog i pobediti. To je nova taktika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA