TUŽNI VREMEPLOV: Pevači koji su poginuli u saobraćajkama! (FOTO) (VIDEO)

Nedostatak sna, alkohol, brza kola i još brže vožnje uzrokovale su da mnogo pevačkih legendi izgubi život. Jedna od prvih tragedija bila je pogibija Silvane Armenulić. Toše, Darko Radovanović i Luis su svoje živote, takođe, izgubili u udesu

  • 14

Poslednji slučaj saobraćajne nesreće u kojoj su za dlaku izbegli smrt pevači Sloba Vasić i Dinča samo je jedan u nizu mnogih koji se učestalo dešavaju poslednjih godina. Nedovoljno sna, brzi automobili, prebrza vožnja kako bi što pre stigli na koncerte i svirke i alkohol, pevače stavlja u veoma nepovoljnu poziciju na putevima i uzima svoj danak. Prva u nizu nesreća koje su potresle domaću javnost bila je pogibija pevačice Silvane Armenulić, a Toše, Darko Radovanović i Luis su svoje živote izgubili, takođe, u tragičnim saobraćajkama.

Pevačica narodne muzike Silvana Armenulić među prvima je počela da vozi skup i brz automobil. Njene kolege se sećaju da nije skidala nogu s papučice za gas jer je uživala u brzoj vožnji. Poginula je 1976. godine u 37. godini, vraćajući se s koncerta, kad se kod Kolareva sudarila s kamionom. Podsećanja radi, Telegraf je nedavno pokrenuo inicijativu da se snimi film o životu ove velike pevačke legende.

Sledeća u nizu tragedija bila je pogibija pevača "Crvene jabuke" Dražena Ričla i basiste Aljoše Buhe koja se dogodila 1986. godine. Krenuli su na koncert u Mostar, kada je Dražen na klizavom asfaltu izgubio kontrolu nad volanom. Njegov saputnik Aljoša Buha, bubnjar grupe, preminuo je na licu mesta, a Ričl je prebačen za Beograd na VMA, gde je ubrzo podlegao povredama. 

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina započela je crna serija estradnih saobraćajki. Mladi pevač Ipče Ahmedovski, rođeni brat Jašara Ahmedovskog, poginuo je 1994. u Šopiću kraj Lazarevca, na Ibarskoj magistrali, koja je odnela više života nego omanji rat. Vozeći "mercedes" brzinom od 140 kilometara na sat zakucao se u šleper. Ipče je na mestu ostao mrtav.

Poslušajte Ipčetov veliki hit:

Nebojša Saveljić Nebo, popularni muzičar i član benda "Montenigersi", poginuo je u saobraćajnoj nesreći 1999. godine na putu Podgorica - Cetinje kada se automobil u kojem se nalazio udario u stenu. Grupa "Montenigersi" prvi zapaženiji nastup imala je na Budvanskom festivalu sa pesmom "Mala plava", a od tada je njihova karijera išla uzlaznom putanjom sve do pogibije Nebojše Saveljića u 28. godini života.

Pogledajte poznati spot ove pesme "So i tekila": 

Tada veoma poznati jugoslovenski pevač narodne muzike Hašim Kučuk Hoki (56) nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 2002. godine na putu Subotica-Beograd. Ostaće upamćen po hitu "Pijem da je zaboravim".

Ovo je Hašimov hit "Pijem da je zaboravim":

Nesreća koja je šokirala sve zemlje bivše Jugoslavije dogodila se 2007. godine i u njoj je poginuo makedonski pevač i legenda Toše Proeski. Mladi pevač bio je suvozač u džipu kojim je upravljao makedonski državljanin Georgij Georgijevski. On se zbog prebrze vožnje i nedovoljnog razmaka između vozila zabio u zadnji deo kamiona na auto-putu Zagreb-Lipovac. Sećanje na ovog mladog pevača svake godine se obeležava u vidu koncerata na njegov rođendan, a u Skoplju je postavljena i njegova skulptura.

Pop pevač Darko Radovanović i njegov kum i menadžer Aleksandar Milošević poginuli su 11. juna 2011. godine u saobraćajnoj nesreći na obilaznici kod Ostružničkog mosta prema Surčinu. Krenuli su na nastup u Varvarin, ali nažalost, nisu stigli. Više od 5.000 ljudi prisustvovalo je koncertu u njegovu čast. 

Pevač neobičnog glasa i još neobičnijeg načina izvođenja džeza Ljubiša Stojanović Luis poginuo je, takođe, 2011. godine u saobraćajnoj nesreći. Prešao je na suprotnu kolovoznu traku i sudario se s "fordom" mađarskih registarskih oznaka.

Mnogo estradnih pevača je dočekalo kraj svog života u saobraćajnim nesrećama, a ima i onih koji su svoj život sačuvali pukom slučajnošću i smrt "izbegli za dlaku". Ironijom sudbine Niggor i Vlado Georgiev su odradili hit "Ne brže od života" ali na žalost, ove parole se retko ko pridržava.

(A. Č./ Vesti Online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    31. maj 2013 | 15:07

    Jedna ispravka teksta,naime pored Silvane Armenulić poginula je i njena rođena sestra Mirjana Barjaktarević ( takođe pevačica) i tadašnji šef Narodnog orkestra violinista Miodrag Jašarević,koji je i vozio Silvaninu Ford Granadu.

  • zlatko456

    31. maj 2013 | 16:57

    Ipce <3 ...LEGENDA ZIVI !

  • Vasilije

    31. maj 2013 | 17:03

    Zaboravili ste na Bozu Nikolica, i on je takodje poginuo u saobracajci. :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA