NIK SLOTER U BEOGRADU: Srbija je fantastična zemlja, volim je! (FOTO)

Popularni glumac Rob Stjuart, poznat po ulozi čuvenog detektiva iz serije "Tropska vrelina", prisustvovao je beogradskoj premijeri svog dokumentarca "Slotera Nika za predsednika"

  • 6

Kanadski glumac Rob Stjuart, koji je tokom devedesetih godina tumačio lik čuvenog privatnog detektiva Nika Slotera u seriji "Tropska vrlina", prisustvovao je sinoć u bioskopu "Sinepleks" premijeri dokumentarnog filma "Slotera Nika za predsednika".

Dokumentarac, za koji scenario i režiju pospisuju Stjuart, Mark i Liza Vespi, snimljen je u srpsko-kanadskoj koprodukciji tokom prethodnog Stjuartovog boravka u Srbiji.

Popularni Nik Sloter je, obraćajući se publici u "Sinepleksu", rekao da je u junu 2009. godine dao ishitreno obećanje da će "ispričati priču o Srbiji".

- Dve-tri godine se činilo da neću uspeti u tome i osećao sam se loše, ali smo uspeli da snimimo film. Trebalo je da vidite izraz lica ljudi u Torontu kada su pogledali film. To nisu Srbi, ali su razumeli ljude u filmu, koji su mene, Marka i Lisu očarali svojim smislom za humor, ponosom sa kojim su se suočavali sa tragedijom - rekao je Stjuart.

Rob je zahvalio svim ljudima koji su radili film i koji se pojavljuju u filmu.

- Za ljude u mojoj zemlji i Sjedinjenim Američkim Državama to su lica srpskog naroda i predstavljaju najbolje od Srbije. Oni su vaši ambasadori, a osmeh je razlog zbog koga smo snimili ovaj film - poručio je kanadski glumac posetiocima koji su se pre filma fotografisali sa njim i uzimali autogram.

Stjuart je izjavio Tanjugu da dokumentarac "Slotera Nika za predsednika", nagrađen na zagrebačkom festivalu, govori o tome kako nepoznati glumac iz Kanade dolazi u Srbiju da sazna zašto je tu poznat.

- To je priča o mom pokušaju da saznam zašto je Nik Sloter slavan u Srbiji. Snimanje dokumentarca i dolazak ovde daje mi osećaj da zaokružujem celu priču o seriji ''Tropska vrlina''. Uvek sam se bojao da nisam dovoljno dobar glumac, ali kada sam došao ovde, rekli su mi: "Ne brini, bio si odličan". A ja sam njima uzvratio: "Ne brinite, fantastična ste zemlja" - rekao je čuveni Nik Sloter.

Tokom snimanja "Tropske vrline" je upoznao svoju bivšu suprugu sa kojom je dobio sina Danijela (17), započeo glumačku karijeru i sve što mu se dešavalo kasnije bilo je na neki način vezano za tu seriju.

- To je dar koji se i dalje širi - dodao je Stjuart.

Film će sledeće nedelje biti prikazan u Vankuveru, želja mu je da ga vidi što više ljudi, naročito na Zapadu, a o utiscima o Srbiji, jednostavno kaže: "Volim je".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA