≫ 

Tai Či za misice Srbije: Učitelj Drago Vulinović jednim pokretom menja raspoloženje (FOTO)

Pripreme u Porto Karasu teku u najboljem redu

  • 2

U toku su pripreme za mis Srbije u prelepom Porto Karasu u Grčkoj. Naše divne devojke svakog dana vežbaju "Relax Tai Chi" kako bi uspele da pripitome svoje pokrete i izraze svoju pozitivnu stranu ličnosti, a tome ih podučava Drago Vulinović.

Srpskim lepoticama nije lako: Svaki centimetar može biti prepreka za osvajanje titule (FOTO)

"Relax Tai Chi" je tehnika pomoću koje naše devojke vladaju svojim pokretom.

- Kada imamo vlast nad svojim pokretima onda nam oni pomažu da naglasimo i izrazimo svoju pozitivnu stranu ličnosti. Tako menjamo raspoloženje, a svaki stres i strah krive kičmu i otežavaju spontanu cirkulaciju unutrašnjih energija kroz telo - ispričao je za naš portal Drago Vulinović, učitelj "Relax Tai Chia".

Čovek je odgovoran za svoje zdravlje, a kineski lekari savetuju lagane fluidne pokrete pomoću kojih se opuštaju zglobovi koji su važni prenosnici energije. U kosmosu se sve kreće i sve je vibracija, talas i pokret, pa se tako i čovek usaglašava i postaje jedan u svemu i sve u jednom.

- Razvio sam "Relax Tai Chi" putujući po svetu i prenoseći znanje. Ovim ubrzanim metodom osvaja se pokret u ritmu sopstvene prirode. Svaka otuđenost čoveka od spontanosti rezultira ukočenošću i samim tim on na okruženje ostavlja utisak nezadovoljne i nesigurne osobe - istakao je on.

Foto: Zoran Mirčetić

Najlepše devojke u Srbiji po završetku treninga još više ističu svoju lepotu i pokazuju samopouzdanje kao i prirodni šarm koji svakako mora biti primećen. Osim lepote i znanja takođe se osvaja i duhovnost.

- Tokom godina rada spoznao sam direktnu povezanost između određenih delova tela i našeg raspoloženja. Na primer, kada čovek ima probleme u pleksusu to sigurno govori o njegovoj organizaciji, hrabrosti i motivaciji. Ovde u Porto Karasu imamo izuzetno dobre uslove. More, predivno zelenino , puno začinskog i lekovitog bilja pomažu nam da još više postanemo sastavni deo čiste i zdrave prirode - dodao je on.

Foto: Zoran Mirčetić

Najvažniji deo treninga je postavljanje našeg fizičkog tela u vertikalu tj. u sadašnjem trenutku jer mnogi ljudi žive u prošlosti.

Stopalima smo u kontaktu sa majkom zemljom koja nas hrani, a glavom i čulima sa ocem (nebom) koji nam daje vazduh i svetlost.

- Pravilno držanje tela podrazumeva da nemamo krivu kičmu i da imamo spontane korake. Retko kada mogu da sretnem ljude koji pravilno i spontano hodaju na svom identitetu. Obično čovek šeta noseći sve preživljene životne okolnosti i često me podseća na osobu koja ima veliki teret - istakao je on.

Foto: Zoran Mirčetić

Termin traje sat vremena, a kroz igru i spontanost dolazimo do neverovatnih rezultata. Prvo se promeni raspoloženje na bolje, opusti se telo, pa devojke imaju puno energije za celodnevne aktivnosti.

- Tokom dana držim mentalne treninge koji podrazumevaju iskren i posvećen razgovor. Kada imaju hrabrost da iznesu svoj problem u javnost, to znači da su svesne koliko ih neka životna okolnost tišti i muči, a to je samo korak do rešenja problema - kazao je učitelj.

Foto: Zoran Mirčetić

- Jutarnje vežbe pri buđenju Sunca pomažu našem unutrašnjem bioritmu da se usaglasi sa okruženjam. A  kada se to desi čovek teško pada u iskušenje, zadovoljan je, a sa lakoćom prihvata naporan rad. Naše telo treba da živi u sadašnjem večnom trenutku, a ne u prošlosti - kazao je on.

Foto: Zoran Mirčetić

Istočni mudraci rekli su da je naše telo kao država, krv je vojska, narod je energija Či, a srce je kao kralj.

Daljinac

(K.Bezbradica-k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA