≫ 

Milan Popović odgovorio na prozivke Severininog menadžera!

Nakon što je Opštinski sud u Zagrebu presudio u korist Milana Popovića, Severinim menadžer negodovao je zbog ove sudske odluke pa se tim povodom oglasio srpski "kralj bakra"

  • 8

Nakon što je Opštinski građanski sud u Zagrebu juče doneo presudu u korist Milana Popovića, na osnovu tužbe koju je biznismen protiv Severine podneo 2015. godine, usledile su razne optužbe od strane Severininog dugogodišnjeg menadžera Tomislava Petrovića.

Dobijena dupla bitka za ravnopravno roditeljstvo, evo koliko dana mesečno će Milan Popović viđati malog Aleksandra

Kako smo juče pisali, mali Aleksandar će ubuduće sedam dana živeti sa mamom, a narednih sedam dana sa tatom, i tako naizmenično. Osim toga, Milan više neće biti u obavezi da Severini isplaćuje alimentaciju, jer će, po zakonu, svaki roditelj snositi troškove u vezi sa deteom u peroiodu dok dete živi, odnosno boravi sa njim.

Ova odluka suda je veliki presedan u Hrvatskoj, ali i šire, a Severinin menadžer je u pevačicino ime negodovao zbog iste. Tim povodom, oglasio se Popović.

- Neodgovorno je što se po pitanju našeg deteta u javnosti oglašava menadžer, a ne majka, zato što smatram da menadžer nije kompetentan da daje bilo kakve izjave u vezi sa ovakvom kompleksnom temom kao što je porodični zakon i sudske presude koje se tiču brige o deci i roditeljstvu, posebno što tim svojim pogrešnim interperetacijama i netačnim konstrukcijama na ovu temu menadžer dovodi javnost u zabludu. Pored toga, čujem i sam komentare, nastupom menadžera stiče se utisak da se dete tretira kao estradni projekat o kojem priča organizator turneje i žao mi je zbog toga - kaže Popović za Telegraf.

Printskrin: RTL/Youtube/Dražen Stopić

Severinin menadžer pomenuo je i kako se od sudije Verice Nikić koja je donela odluku o zajedničkom starateljstvu nad malim Aleksandrom ništa drugo nije moglo očekivati, a istakao je i da su toj istoj sudiji do sada donete dve presude na štetu Severininog deteta srušene. S druge strane, Milan kaže kako to nije kompletna istina.

- Jedna presuda jeste srušena, to je istina, i to je prva presuda koja se ticala upisa deteta u vrtić, i to stoji. Međutim, druga odluka o privremenoj meri koju je sudija Nikić donela u aprilu prošle godine nije srušena višim sudom, već je viši sud vratio privremenu meru sa instrukcijom sudiji Nikić da, ukoliko ima sve elemente za svoju presudu, za takvu odluku da dete živi sedam dana sa majkom i sedam dana sa ocem, da je donese kao konačnu presudu, a ne kao privremenu meru, što znači da sud nije rekao da je privremena mera po suštini loša za dete, već da, ako sud misli da je takva odluka najbolja za dete, da to bude presuda, što je sudija juče i učinila - objašnjava Milan.

 

Foto: Instagram/severina, Youtube/TV LAV Vrsac

Takođe, Severinin menadžer pomenuo je i to kako nije uobičajeno da isti sud ima dva različita mišljenja po pitanju detetovog naizmeničnog sedmodnevnog boravka kod oba roditelja.

- Upravo ovo što sam rekao. Čovek je nekompetentan da komentariše ovako kompleksan predmet. Rešenje doneseno pre mesec dana ticalo se definisanja detalja zajedničkog roditeljstva kao što su razmene informacija između roditelja i gde se dete nalazi i sa kim se nalazi kada je drugi roditelj sprečen, i u tom rešenju piše da sudija ne želi da odlučuje bilo šta u vezi sa tim koliko će dete da provodi vremena sa jednim ili drugim roditeljem, s obzirom na to da se o tome vodi drugi postpuak, ovaj u kojem je sudija Verica Nikić pre dva dana presudila. Drugim rečima, jedan sudija nije hteo da se meša u posao drugom sudiji - kaže Milan.

 

Printskrin: RTL/Youtube/Dražen Stopić

A na Petrovićev komentar kako u hrvatskom porodičnom zakonu nema mesta za ovakvu odluku, te da je potrebno detaljno istražiti odnos sudije Verice Nikić i Milana Popovća, srpski "kralj bakra" kaže:

- To je isto nekompetentan komentar pošto hrvatski zakon, baš naprotiv, dozvoljava da dete jednako provodi vreme i sa jednim i sa drugim roditeljem. Svakako ne zabranjuje takvu mogućnost, i takav način života deteta je, između ostalog, regulisan i evropskom konvencijom o zaštiti prava roditelja i dece - objašnjava Milan koji na Petrovićev komentar da bi trebalo istražiti njegov odnos sa sudijom kaže:

- To je još jedna iz serije kleveta koju menadžer Tomislav Petrović iznosi protiv mene, i moji advokati su dobili instrukciju da podignu još jednu tužbu za klevetu protiv njega.

 

Printskrin: RTL

Sudsku odluku o zajedničkom starateljstvu nad malim Aleksandrom Milan je juče za Telegraf ponosno prokomentarisao kao pobedu njegovog malog sina.

- Još jedna velika pobeda i veliki presedan u borbi za ravnopravno roditeljstvo! Naš sin je ponovo pobedio i sada će moći jednako vreme da provodi sa mamom i sa tatom koje će uvek jednako da voli i da im jednako bude privržen! Bravo za hrvatsko pravosuđe! - rekao je Popović juče za naš portal.

Daljinac

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    24. februar 2018 | 12:37

    I za 15 g Aleksandar kaže tata , mama ja odo sa curom stanovat a vas dvoje se nastavite i dalje svađat , malo dijete do 10 g života treba bit sa majkom a poslije poštovat želje dijeteta , ovako uništavaju dijete , kupovat će njegovu privrženost poklonima i uništit ga šteta Milane ako voliš dijete prepusti ga majci do 10 g

  • Tanja

    24. februar 2018 | 09:26

    Neka menadžer vrati milion evra što mu ona dodje, pa neka onda pametuje. Dodje mu pare a hoće da komanduje e to ne može tako.

  • Тодорић

    24. februar 2018 | 10:07

    Северина је побрала овације својим највећим достигнућем,филмом. Затим је изазвала огорчење понашањем према свом детету,коме не дозвољава да буде са оцем по потреби детета.Колико је отац контролисан и честит када од суда није хтео да тражи да се мајци одузме дете због неморалних радњи? Има ли неког ко може да замери понашање оца?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA