Perverzni fantom iz pozorišta u Beogradu krade brushaltere, bodije, bunde i glumačke kostime!

Iz Narodnog pozorišta nestao čak i koncerti klavir iz baletske sale na petom spratu

  • 2

Prvakinja Narodnog pozorišta, glumica Vanja Ejdus pre nekoliko dana objavila na Fejsbuku da je pokradena  Ona je na svom profilu otkrila da joj je ukraden kostim iz predstave. Tačnije, kako je navela, bodi i bunda!

POZORIŠTE NA TERAZIJAMA: Računovođa ukrala 15 miliona dinara?

Očajna zbog krađe: Vanja Ejdus Printskrin: Youtube/Dobro Jutro - Jovana & Srđan

Međutim, sudeći prema tvrdnjama brojnih poznatih ličnosti, koje su reagovale na ovaj Vanjin status, iz pojedinih pozorišta nestalajali su bodiji, kostimi, brushalteri, čak i celokupna scenografija, ali i jedan koncertni klavir koji je bio na petom spratu Narodnog pozorišta. Poznati pozorišni kritičar Ivan Medenica je prokomentarisao vest o pljački u Narodnom pozorištu:

- Ma, hajde, kakva drama! Sada neki manijak uživa oblačeći tvoj kostim po kući. Zaista, fetish crime! Ovo se nije desilo ni Džoan Kraford!

Ništa mu nije čudno šta se dešava po teatrima: Ivan Medenica Printskrin: Youtube/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal
Printskrin: Facebook

I druge Vanjine kolege, poput Vesne Čipčić, prvakinje Beogradskog narodnog pozorišta, kaže da je imala slične probleme:

- O mili bože! I mi smo imali nedavno slične probleme. Sa mog kostima su isprani krnena kragna i manžetne - navela je  Čipčić.

Ne veruje da se krade u skoro svim pozorištima: Vesna Čipčić Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Facebook

Na Vanjin status reagovala je glumica Ivana Nikolić, koju smo gledali u serijama "Ubice mog oca" i "Šifra despot".

- Nama je u pozorištu iz kostima nestali brushalteri i bodiji. Neko je ukrao krzno s kostima koji je bio izložen u foajeu. Nekome baš treba veš i krzno!

Nikolićeva je dodala i da je njoj lično nestala crna suknja koju je nosila u predstavi. Poznati srpski kostimograf Boris Čakširan, koji je kostimirao glumce u televizijskom hitu "senke nad Balkanom" takođe je potvrdio da se u pozorištima masovno krade.

Foto: Facebook

- Meni su krali kostime u Narodnom pozorištu, u "Dušku Radoviću", JDP, i u Podgorici, a od toga dvaput kostim Zvončice. Svaki put sam ponovo radio iste kostime - naveo je Čakširan.

Angelina Atlagić, nesumnjivo je najpoznatija kostimografkinja i scenografkinja sa prostora Balkana, koja je radila u prestižnim teatrima Evrope, izlagala širom sveta i predstavljala svoje radove na univerzitetima u Americi, navela je da je njoj cela scenografija iz baleta ukradena. Iako je kreirala kostime za više od 150 dramskih predstava, opera, baleta, filmova i televizijskih emisija, ovo joj je najskadaloznije što joj se desilo.

Printskrin: Facebook

- Meni su u Narodnom pozorištu ukrali scenografiju iz Krca Oraščića i neko je iznajmio za koncert Marije Šerifović! - navela je Atlagićeva.

NESTAO I KONCERTNI KLAVIR IZ NARODNOG POZORIŠTA

Reditelj filma "Vlažnost" Nikola Ljuca, reagujući na pljačku koleginice Vanje Ejdus, naveo je da je iz Narodnog pozorišta nestao koncertni klavir.

- Sećam se kada je 2003. nestao koncertni klavir iz baletske sale na petom spratu Narodnog pozorišta - naveo je Ljuca.

Reditelj Nenad Ljuca Foto: Piroshki Photography
Foto: Facebook

Posle njega požalila se i glumica Bojana Tornjanski, devojačko Stefanović, koja je svojevremeno igrala u seriji "Ono kao ljubav".

- Meni su nestale cipele iz jedne predstave.... Violinu iz rekvizite su dali nekoj deci kad su imala neku priredbu na Knezu, pa su vratili raspalu violinu... Nema kraja. Ključ u bravu, i da se ne igramo više pozorišta, kad već ne umeju da postoje kako dolikuje nacionalnom teatru - kaže Tornjanski.

U policiji saznajemo da niko nije prijavio masovne krađe po beogradskim pozorištima, a upravnici oštećenih teatara nisu se javljali na nama poznate brojeve telefona.

(V. Đorđević - I. Čorbić/Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Jova

    21. april 2018 | 10:51

    Nestala garderoba iz Narodnog pozorišta primećena na koncertu, navodno iznajmljena od nepoznatog iznajmljivača, a nije to prijavljeno policiji... Taj bi slučaj bio rešen, a možda se ne bi više događale takve krađe.

  • Inspektor

    21. april 2018 | 12:14

    To je sigurno prodavac ruža uradio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA