≫ 

Priča koja se krije iza Ruskinje u jednoj od najlepših balada je neverovatna: Bajaga o novom albumu, starim hitovima, velikim tajnama i o sebi (VIDEO)

Čovek kojem nije potrebna posebna najava sa mnogo filozofije i epiteta, muzičar uz čije su se pesme rodile neke od najvećih ljubavi, verovatno i ugasile, i apsolutni miljenik generacija i generacija, jedan jedini Bajaga, govorio je za Telegraf.rs

  • 9

Momčilo Bajagić Bajaga u opširnom intervjuu za Telegraf, koji je pred vama, govori o tajnama u svojim pesmama, muzici, inspiraciji, ali otkriva i neke stvari o sebi koje su malo bile poznate, budući da retko daje intervjue. Povod za razgovor, koji više liči na odlazak na kafu sa dobrim prijateljem kojeg stvarno dugo niste videli, jeste album koji je izašao posle šest godina pauze, "U sali lom."

Legendarna "Tamara" je pesma sa greškom, a Bajaga otkriva i kojom (VIDEO)

Šta kaže Ruskinja u "Tamari"? Foto: Marko Jovanović

- To je neki normalan period koji mora da prođe, nekad bude četiri, nekad bude pet, ovog puta je bilo šest godina, ali mi smo grupa koja puno svira i dok obiđemo sve krajeve u svetu prođe jedno tri godine. Pa dok se malo naprave pesme, pa dok se malo snime, prođe već šest godina. Radimo kada imamo dovoljno novog materijala. Zadovoljan sam, jer mislim da su dobre kritike i lepi komentari na album, pa, eto, mogu da budem zadovoljan - kaže Bajaga.

Izdvojila se već jedna pesma, po kojoj album i nosi ime "U sali lom". Za tu numeru snimljen je i spot u dokumentarnoj varijanti, jer je nastao kada je pesma premijerno izvedena na Kustendorfu.

Pitali smo ga i tamne senke zidova ujutru gde odu Foto: Marko Jovanović

- Tamo ima jedna fenomenalna sala, a meni je, zapravo jako drago što smo svirali na Kustenorfu. Jedan opasan događaj i značajan festival. Prvi put smo sada svirali na Kustendorfu i zahvaljujući ljudima iz organizacije i profesoru Kusturici. Oni imaju tu malu, ali dobru salu punu kamera... Oni su to snimili i dali nam materijal, a onda je Vuk Popović malo obradio to i režirao - priča Bajaga.

- Drugi spot smo hteli da bude za pesmu "Bilo bi lako", a treći za pesmu "Može da te ubije grom". Ovo je čak i malo brži album, a na ovom od deset pesama dve su balade, dve, tri srednjeg tempa i ostale su brze - ističe muzičar, a ceo razgovor sa njim možete pogledati na dnu teksta.

Momčilo Bajagić Bajaga u redakciji Telegrafa, Foto: Marko Jovanović

Tokom razgovora smo se vratili i nekoliko decenija unazad, na stvaranje jedne od najlepših balda koje je domaća scena ikada iznedrila. Bajaga nam je objasnio ko je Ruskinja iz "Tamare".

- U originalnoj veruiji "Tamare" na "Pozitivnoj georgafiji" ima jedna gospođa priča na ruskom. I pošto nismo imali nikoga ko dobro priča ruski, onda smo se snašli sa mojim prijateljem doktor Spirom, mojim dobrim prijateljem koji već godinama živi u Londonu. On je našao da se svakog dana čita izveštaj o vodostaju i čita se na ruskom. Vi čujete ruski, a ona čita izveštaj o nivou vode u Srbiji. Nije ni bitno, mi smo želeli taj miris i dobili smo ga - kaže Bajaga, a priču o najvećim tajnama Bajaginih hitova pogledajte u videu na početku teksta.

(Jovana Milivojević, jovana.milivojevic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA