≫ 

"Kad ti dođem, nesrećo", "Moj je život Švicarska", "Nedostaješ"... Istinite priče koje se kriju iza Merlinovih pesama teraju suze na oči

- Ali, eto, vreme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem - rekao je Merlin o porodici svoje supruge

  • 14
Dino Merlin, Printskrin: Al Jazeera Balkans

Jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima, pevač Dino Merlin, svojim hitovima daje ličnu notu, a zahvaljujući publici koja prepoznaje biografski pečat u Merlinovim pesmama one su popularne i sada, kao i pre više od 20 godina.

Dino Merlin je bio iz siromašne porodice, otac mu je bio alkoholičar, a majka Bula.

Maltretirao ga je i napustio kada je Merlin bio jos uvek dete i tako je nastala pesma "Kad ti dođem, nesrećo", a samo jedan od stihova glasi: "Nemoj plakat, nemoj klet, nemoj slutit nagore... Oca nisam birao, ko prosjak sam se rodio…"

Merlin i njegova supruga Amela na početku ljubavi imali su komplikovane odnose i probleme za koje su svi mislili da ih ne mogu prevazoići. Naime, Amela je poticala iz imućne porodice, koja joj je branila da se uda za pevača. Amela je išla u gimnaziju, pa njenim roditeljima nije odgovaralo što Dino ide na zanat.

Dino Merlin, Foto: Željko Vidinović

Kako su svi smatrali da nisu na istom "nivoiu", dvadesetogodišnji Merlin i Amela pobegli su i tajno se venčali. Njihova ljubavna priča inspirisla je pevača danapiše pesmu "Kad si rekla da me voliš"

GRMELO NA ŽURKI: Ceca, Anastasija i Veljko pustili glas i zapevali hit "Kad zamirišu jorgovani" (VIDEO)

-  Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni čuti za nju. Ali, eto vreme leči sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem - rekiao je Merlin.

Dino Merlin, Željko Vidinović

Pored roditelja ni prijatelji nisu bili za njihovu vezu, a njihove "savete" kako Amela nije prava devojka za Merlina, pevač je opisao u pesmi "Paša moj solidni".

Merlin je posle venčanja morao da se bori kako bi i finansijski brinuo za svoju pordicu, a jednom kada ga je Amela pitala da doneo hranu, pevač je mahao papirom na kome je napisao pesmu "Kokuzna vremena".

- Jesi li ti lud? Papir se ne jede -  rekla mi je tada supruga, a ta pesma obeežila je Merlinov prvi album i napravila bum u njegovoj karijeri.

Foto: Željko Vidinović

Veliki hit "Moj je život Švicarka" nastao je na veoma interesantan način.

Naime, Merlin se kao mlad momak zaljubio u devojku koja je bila sponzoruša. Kako je Dino tada bio jako siromašan ona ga je ostavila i otišla u Švajcarku sa drugim, bogatim momkom. Kadaa se vratila u Sarajevo Merlin se već proslavio i tada joj je prvi put otpevao ovu pesmu.

Merlinu se u jednom periodu sve skupilo, pa je završio na psihijatriji na lečenju u Nemačkoj, a tada je stanje svoje duše izrazo pesmom "Ja potpuno trezan umirem".

Dino je bio vezan za majku, a kada je ona umrla posvetio joj je pesmu "Nedostaješ"

- To je nažalost i istina, kada tek izgubiš nekog dragog, tek tada ga tražiš, kada umre, iako si svestan da ga nećeš više vratiti - rekao je Dino.

VIDEO: Legendarna pesma o Tamari ima jednu grešku, a Bajaga će vam reći i koju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sarajlija

    5. septembar 2018 | 12:42

    PRIČAJTE ŠTA HOĆETE, DINO JE JEDAN OD NAJVEĆIH UMJETNIKA I MUZIČARA NA OVIM PROSTORIMA. Svi su u ratu griješili i svašta pričali. Ostavimo to iza sebe. Budite ljudi. SVAKO DOBRO, UZDRAVLJE!

  • Boki

    5. septembar 2018 | 12:59

    Odrastao sam uz njegove pesme, danas mi se vrate slike cim cujem stihove pesama... Čovek se nasao u sred rata, ludila, nije lako sigurno ostati po strani. Citiracu jednog prijatelja Marijana Benesa, nisam mu zapamtio ime, kaze: Nismo svi krivi ali ni potpuno nevini! Dinu sve najbolje, slusamo ga i dalje! Pozdrav iz BG!

  • Nataša

    5. septembar 2018 | 14:40

    Svi su u ratu grešili,a samo nama nikad nije oprošteno,nego nam godinama pakuju laži i žrtve svog bezumlja.Je li ga neko terao da daje onakve izjave protiv Srba?Što nije pokojni Kemal takav bio?Zato što je bio častan čovek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA