≫ 

10 godina od smrti Dina Dvornka: Toni i Massimo se emotivnim rečima prisetili legende, a poruka voljene Danijele tera suze na oči (FOTO)

Kolege Dina pamte kao rođenog zabavljača koji je publiku na svojim koncertima zabavljao tokom i između pesama, pazeći da se niko ne dosađuje

  • 5
Toni, Dino, Massimo i Danijela, Foto: ATA Images/Instagram/danijeladvornik

Miljenko Dvornik Dino bio je hrvatski pevač i filmski glumac. Tokom 1970-ih godina je sa bratom glumio u nekoliko televizijskih filmova i serija, od kojih je najpoznatija serija „Naše malo misto“, koja je proslavila njihovog oca Borisa. Potom se od 1980-tih okušao u svetu muzike, gde je bio veoma uspešan.

Umro je 7. septembra 2008. godine u svom stanu, samo osamnaest dana nakon što je proslavio 44. rođendan i šest meseci nakon što mu je umro otac.

Pesme Dina Dvornika svi obožavaju, kada je umro plakala je cela Jugoslavija, a njegovo PRAVO ime skoro NIKO ne zna! (VIDEO)

Od njegove smrti je prošlo 10 godina, a njegovi prijatelji i porodica ni dan danas ne mogu da prebole gubitak tako velikog čoveka. O njemu imaju samo lepe reči i čini se da će Dino zauvek živeti u njihovom sećanju.

- Nikad nije dao na prijatelje. Ponekad bi ga to dovelo i gotovo do fizičkog obračuna. Volim ga i puno fali - rekao je Toni Cetinski (49) o preminulom Dinu Dvorniku.

Dino Dvornik, Foto: ATA Images

- Od njega sam uvek očekivao neko veselje. Često smo nastupali zajedno i s njim nikad nije bilo dosadno. Dobar prijatelj, uvek spreman da pomogne - rekao je Neno Belan (56) za 24sata.hr.

Dino je bio prvi koji je nakon svog idola Olivera Mandića modernu domaću muziku uveo u diskoteke. Najsrećniji je bio kad mu je pustio pesme, a Oliver se o njima pohvalno izrazio. Mandiću se toliko svidela “Tebi pripadam” da ju je pustio čak 40 puta zaredom.

- O talentu Dina Dvornika ne treba ni govoriti. On je bio muzičar izuzetnog dara i zaista je obogatio svet muzike. No posebno treba naglasiti da je bio dobar i odan prijatelj. Zato će mi uvek nedostajati - rekao je Masimo (56).

Kolege Dina pamte kao rođenog zabavljača koji je publiku na svojim koncertima zabavljao tokom i između pesama, pazeći da se niko ne dosađuje. Jednako zabavan bio je i u studiju dok je s kolegama snimao pesme.

Dino Dvornik, Foto: ATA Images

- Sećam se da sam snimao pesmu "Baby, baby", a Dino je iza mene vikao: "Kakva baby, baby?! Stavi - "lezi baby" - kaže Belan.

Koliko je Dino bio omiljen, svedoči i činjenica da nakon njegovog enormnog uspeha, ,ljudi po Splitu za Borisom Dvornikom, njegovim ocem, doajenom hrvatskoga glumišta, više nisu vikali “Eno Roka Prča” ili “Dimničara” nego “Eno oca Dine Dvornika”. Kralj fanka ostavio je neizbrisiv trag.

- Danas takvih likova nema ili ih ja ne poznajem - kaže za kraj Cetinski, piše 24sata.hr.

Povodom 10 godina od smrti velikog muzičara oglasila se i njegova udovica Danijela Dvornik. Ona je svoje potresne reči podelila sa pratiocima na društvenim mrežama.

- Deset godina, ne znam da li brzo ili sporo prošlo. U stvari znam, prvih pet godina je sporo prolazilo, činilo se dugo, a onda su se emocije ipak stabilizovale kao uostalom i život. Nemam pojma šta bi bilo kad bi bilo, iako sebe koji put uhvatim da razmišljam o tome. Pokušavam da zamislim Dina 10 godina starijeg, sa pokojom sedom dlakom na glavi koja bi mu dala dodatnog šarma. Ali njegova energija zasigurno bi prekrila godine. Lepe bi godine imao, tek 54... - počela je Danijela.

- Ko zna šta bi sve bilo u ovih 10 godina. Danas na tržištu postoje muzički instrumenti i ritam mašine koje sada u sebi imaju sve integrirano za jednu ozbiljnu produkciju. Ima gomilu mladih klinaca koji bi mu se stavili na raspolaganje u zamenu za učenje uz Dina - nastavila je.

Danijela Dvornik, Foto: Instagram/danijeladvornik

- Uživao bi u tome i bezgraničnim mogućnostima moderne tehnologije. Verovatno bi danas radio koncerte u malim količinama, ali puno kvalitetnije, po svom guštu. Jer dođeš u godine kad ti se ne da da praviš kompromise, kad usporiš ritam i radiš da ugodiš sebi. Verovatno bi radio muziku kakvu je oduvek želeo bez udovoljavanja širokoj masi, za svoj gušt. Bio bi verovatno prisutan na svim društvenim mrežama jer bi napokon mogao da kaže šta god poželi. Možda bi unovčio svoje igranje igrica imao svoj Jutjub kanal i gomilu pratilaca. Možda bi da je samo malo pričekao, ostvario još neke svoje snove. A možda bi sve to bilo jednostavno previše za njega, previše svega, a najmanje onoga jednostavnog života, analognog snimanja na samo 16 kanala, neiscrpne ideje, lakoće življenja i stvaranja, gde sve što se dogodi bude pozlaćeno, a da toga nisi ni svestan. Jer mladost je takva, luda i poletna, starost je izbirljiva, a kičma opterećena. Nije voleo starost i nije hteo da uspori ritam. Njegova zadnja slika u mom pamćenju je slika još uvek mladog Dina, večnog za*ebanta sa toplim dečačkim očima. Nedostaješ... - zaključila je Danijela.

VIDEO: Ovako se Split oprostio od Olivera Dragojevića:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fanki

    7. septembar 2018 | 15:46

    Dovoljno sam mator da kazem da je bio ispred vremena u muzici,steta sto nije rodjen na zapadu,bio bi svetska zvezda!!

  • Putin R.S

    7. septembar 2018 | 15:52

    Obozavao sam njegove pesme koje i dan danas pevam sa radoscu i prisecam se lepih vremena uz njih. Legenda

  • Ja...RS

    7. septembar 2018 | 17:49

    Bio je faca brate,sto jest jest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA