GLAVU GORE: Preživite raskid dostojanstveno

Ne možete da prebolite staru ljubav? Naravno da možete, i to kao prava dama koja glavu ne spušta ni onda kada je teško

  • 3

Znamo, ako vas je bivši ostavio na ružan način, verovatno želite da napravite scenu i razbijete nekoliko njegovih stvari… Ali nećete to da uradite, jer dugoročno štetite samo sebi. Umesto da smišljate kako da mu pokažete kako se osećate, pametnije je da se bavite sobom. Evo kako preživeti raskid na dostojanstven način.

Nemojte da mu se javljate

Nakon raskida, nemojte da mu se javljate 90 dana. Uopšte. Ne zanima vas kako je, ni šta radi, jer nije bitno. U ovom periodu dajte vremena da osetite sve post-prekidna osećanja, i ignorišite bivšeg. Ako mu se javljate i održavate komunikaciju, dobićete lažnu nadu zbog koje nećete moći krenuti dalje.

raskid

Znajte da možete bolje

Ovo je nešto što morate da ponavljate svaki dan. Ako verujete da postoje frajeri koji su bolji od vašeg bivšeg, veće su šanse da ćete naleteti na jednog. Ako se lažete da je dečko bio idealan, teško ćete dati šansu nekom novom.

Fokusirajte se na mane

Kada raskinemo s nekim, često se fokusiramo na vrline i počnemo da idealizujemo osobu sa kojom više nismo u vezi. Umesto toga, počnite da razmišljate o svim stvarima koje su vam kod njega išle na živce. Mogu da budu i sitnice, važno je da shvatite da nije idealan.

raskid 2

Klonite se društvenih mreža

Možda imate potrebu da na svoj Faceboook stavite srceparajuću pesmu od Adel, i nadate se da će je on videti i shvatiti da je pogrešio… Ali nemojte, jer neće shvatiti ništa, a svojim pasivno-agresivnim ispadima mu samo dajete na važnosti. Ignorišite raskid, ignorišite bivšeg, i ponašajte se sasvim normalno na društvenim mrežama.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miami

    13. jul 2014 | 10:15

    Zasto je napisano u zenskom rodu.Danas zene vise ostavljaju muskarce,nego obrnuto.

  • istina

    13. jul 2014 | 11:49

    Ne podrzavam kada zena raskine sa muskarcem,samo kad muskarac raskine od zene...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA