BOLE VAS LEĐA? Ovo su najbolje seks-poze za vas

Mnogi parovi suzdržavaju se od seksa, zbog toga što ih jedna vrela noć može koštati nekoliko bolnih meseci. Najzad postoje solidna naučna objašnjenja, koja mogu pomoći parovima da održe svoj seksualni život, uprkos bolovima u leđima

  • 0

Naučnici su otkrili najbolje načine, i seks-poze za muškarce koji pate od bolova u leđima.

Suprotno uobičajenom verovanju, seks poza 'sa strane' nije uvek najbolja za one koji pate od bolova u leđima, rekli su istraživači.Umesto 'sa strane' seks-poza 'od pozadi' (takozvani doggy style) verovatno bi više odgovarala mnogim parovima.

Naučnici su precizno utvrdili koji su pokreti kičme za vreme seksa. Analizirane su informacije prikupljene pomoću infracrvenog i eletromagnetnog sistema za snimanje pokreta, i dokumentovani su pokreti 10 parova koji su imali seks u pet uobičajenih poza.

Zatim su napravili smernice koje su preporučivale različite poze, a smernice su izvučene iz prikupljenih podataka o tome koji su pokreti uzrokovali bol. Ono što su otkrili objavljeno je u časopisu Spine, zajedno sa preporukama za muškarce sa slabom tolerancijom na pokret, koji bi trebalo da pozu 'sa strane' zamene pozom 'od pozadi'.

Autori studije rekli su i to da je za muškarce sa bolovima u leđima bolje da se oslone na pokrete kukovima, nego da pokreću kičmu.

- Pre ovoga, fizijatri su uglavnom svima preporučivali pozu 'sa strane', ali sada smo otkrili da ona ne odgovara svima. Poze koje odgovaraju ljudima sa određenim tipom bolova u leđima, ne odgovaraju onima sa drugačijim tipom tegoba. Prvi put imamo solidno naučno pokriće koje će služiti kao smernica lekarima šta da preporuče pacijentima koji pate ovih tegoba, a žele da održe svoj seksualni život - rekla je autor studije Natali Sidorkevič.


- Svaki porodični lekar će vam reći da ga parovi često pitaju šta da rade sa bolovima u leđima tokom, i posle seksa. Mnogi od njih, suzdržavaju se od seksa zbog toga što ih jedna noć može koštati nekoliko bolnih meseci. Sve do sada, lekari nisu imali čvrste naučne dokaze na kojima bi bazirali svoje preporuke - piše u studiji.

U narednom periodu, istraživači planiraju da objave detalje o tome šta se tokom seksa dešava sa kičmom žena.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA