Evo kako da objasnite dečku da vam je on samo drug!

Mnoge devojke imaju probleme u vezi samo zato što ne žele da odustanu od prijateljstva, a, s druge strane, dečko im pravi ljubomorne scene. Kako pomiriti prijateljstvo i ljubav?

  • 7

Donosimo vam nekoliko veoma korisnih saveta kako da objasnite vašem dečku da nema razloga za ljubomoru. Nije uvek očigledno da vam je on samo drug, nekada se morate potruditi da stvari dovedete u red.

Budite otvoreni, tajne rađaju nove sumnje

Ženama je teško da usklade svoj ljubavni život s prijateljima, naročito ako su u pitanju muški prijatelji. Partner lako može da postane ljubomoran jer se boji da bi odnos koji imate sa svojim drugom mogao da preraste u nešto više i ugrozi vašu vezu. Zato treba biti otvoren jer tajne samo rađaju nove sumnje. To je naročito važno ako želite da zadržate obe strane, tvrdi psiholog Kreg Malkin sa Harvarda.

Pre dogovora posavetujte se s njim

Pre nego što se dogovorite za kafu ili izlazak sa svojim muškim prijateljem, najbolje je da pitate partnera da li je imao nešto u planu i da li mu smeta. Time mu pokazujete da poštujete njega i njegovo mišljenje, a ujedno mu dajete do znanja da vam je on na prvom mestu.

Pozovite dečka na zajedničko druženje

Ako vaš muškarac ima neku dilemu, jednostavno ga pozovite na zajedničko druženje, savetuje dr. Malkin. Poziv će razbiti crne misli koje možda ima jer ni sam ne zna šta se to tačno događa između vas dvoje. Jednom kad vidi da nema razloga za zabrinutost, možda vaš prijatelj postane i njegov.

Uvek izlazite u društvu

Druženje u dvoje može da izgleda kao “dejt” zato je najbolje nalaziti se s prijateljem u grupi. Time se smanjuju mogućnosti za flert, ali pritom treba izbegavati i alkohol. Alkoholna pića smanjuju "kočnice" pa je i veća šansa za preljubu.

Partner je na prvom mestu

Ako vidite da vaš drug gaji osećanja prema vama, a vi želite da ga zadržite, ali samo kao prijatelja, najbolje je da mu to i otvoreno kažete. Takođe, u razgovoru možete spomenuti koliko vam je stalo do vašeg dečka tako da mu jasno date do znanja kako je on centar vašeg sveta. Uostalom, da je se nešto trebalo da se dogodi između vas, već bi se dogodilo.


Izbegavajte razgovore o problemima u vezi

Poveravanje prijatelju o problemima koje imate u vezi nije najbolje rešenje. Zbog toga bi partner mogao da se osećata iznevereno, a prijatelj bi mogao pomisliti kako ima šanse kod vas. Deljenje svojih osećanja s drugima, stvara dobru podlogu za romantično okruženje, potvrdile su studije.

Ista pravila važe za sve

Ako takav odnos s prijateljima želite za sebe, onda bi bilo licemerno isto to ne dozvoliti partneru, tvrdi dr. Malkin. Takav stav samo izaziva zameranje i pokazuje kako nemate ista merila za sebe i za njega, piše Women's Health.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vz

    20. oktobar 2014 | 06:20

    dobar text. drugo prijateljstvo zena muskarac ne postoji i teska je glupost u to verovati...

  • BleedTheFreak

    20. oktobar 2014 | 04:39

    Samo ce jadnik i blentavi stvor pristati da ga zena pravi budalom i ima muske prijatelje. Zna se cemu to sluzi - da se obezbedi u slucaju raskida da slucajno ne bude sama bar jedan dan, jer kompleksi moraju/moradu da se ubijedu/ubiju po svaku cenu. Emo fazoni su oduvek bili jadni, kao i sami emo-i.

  • JosUvekNormalna

    19. oktobar 2014 | 18:44

    Tesko je njima objasniti ovo, ljubomora je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA