U ovim situacijama je skroz OK da pošaljete poruku bivšem

Da li vam se nekad desilo da pošaljete poruku bivšem i da se sve vrlo brzo pretvori u horor?

  • 1

Verovatno znate da dopisivanje s bivšim nije baš najbolja ideja, ali za sve postoje izuzeci. U nekim od ovih situacija je sasvim ok poslati poruku.

Neko blizak vašem bivšem partneru je preminuo

Ako neko iz bliske porodice vašeg bivšeg, ili njegov prijatelj kojeg ste upoznali dok se bili u vezi, je preminuo. Najbolji način izražavanja saučešća biće slanje telegrama. Slanje SMS-a ne preporučuje se jer izražavanje saučešća na taj način ne smatra se pristojnim. Osim toga, bivši bi tako mogao steći utisak da mu možete “poslužiti” kao rame za plakanje ili da želite obnoviti vezu.

Imate potrebu završite priču

Zaključiti ljubavnu priču kojoj je došao kraj važno je da biste mogli normalno da nastavite sa životom i da biste mogli da imate zdravije ljubavne veze u budućnosti. Međutim, pod zaključivanjem obično se misli na to da želite da otkrijete (prave) razloge zbog kojih je vašoj ljubavi došao kraj (naročito ako je partner prekinuo vezu), a to bi moglo da vas povredi. U tom slučaju možda je bolje prihvatiti ultimativnu istinu - jednostavno niste jedno za drugo.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Morate da razgovarate o finansijama

Ako ste živeli zajedno ili imate nerazrešene finansije, kao zrele, odrasle osobe morate da komunicirate kako biste rešili bitne stvari. Ako je raskid bio “gadan” i ne možete da zamislite da sedite u društvu bivšeg i da raspravljate o nerazrešenim finansijama ili podeli imovine, potražite pomoć treće strane, bilo da je reč o advokatu ili prijateljici.

Imate decu

Bez obzira na to u kakvim ste se odnosima razišli, dobrobit vaše dece uvek mora da bude na prvom mestu. Porodični terapeuti imaju pet saveta za dobru komunikaciju u ovom slučaju, naročito kada je raskidkid svež. Morate imati jasne ciljeve dok razgovarate s bivšim, ne zaboravite s kojom namerom ste ga nazvali onog trena kad mu čujete glas, zapišite na papir sve ono o čemu želite da razgovarate, dogovorite se sa prijateljicom ili drugom bliskom osobom da je nazovete nakon što završite razgovor s bivšim kako biste nekome olakšali dušu i uvek imajte na pameti planove koje ste napravili kako biste krenuli dalje.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Još uvek osećate nešto jedno prema drugom

Hemija koja je postojala između partnera može se ponovo pojaviti, a ako imate osećaj da bivši još uvek gaji osećanja prema vama, kao i vi prema njemu, možete ga kontaktirati. Pri tome je bitno da ni jedno od vas nije ušlo u novu vezu i da su, naravno, osećaji obostrani. U slučaju da on ipak ne želi da obnovi vezu, poslušajte šta ima da vam kaže i nastavite dalje.


Jedna situacija kada nikako ne biste smeli da kontaktirate bivšeg:

Njegovoj novoj partnerki ili vašem novom partneru nije prijatno zbog te komunikacije

Bez obzira na to koliko ste vi sami sigurni da bivšeg želite da kontaktirate samo prijateljski, ako vašem novom partneru ili novoj partnerki vašeg bivšeg nije drago zbog toga, poštujte njihove želje i nemojte ga kontaktirati. Želite li da izgradite poverenje u vašoj novoj vezi morate da poštujete partnera. Novu vezu ne možete graditi ako je stara još uvek tu negde u drugom planu.

(Telegraf.rs / Cosmopolitan.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA