≫ 

Nije vam do seksa ovih dana? Evo kako da povratite želju

Iscrpljeni ste, pa vam seks i ne pada na pamet. Grešite! Seksom možete da se rešite umora i stresa

  • 3
Seks, Ljubav, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia

Niste raspoloženi za seks i ne postoji nešto što vam sada može probuditi strasti? Ako se ovako osećate, pod stresom ste zato što vam je poslovni i porodični život najverovatnije pretrpan obavezama.

Ukoliko vam fali strasti u vašoj vezi, uradite ovo i iznenadićete se rezultatima!

OVO je ono što žene žele u seksu!

Upravo seks pomaže kod oslobađanja stresa, fizičkog i emocionalnog opterećenja, i istovremeno luči hormon endorfin poznat i kao hormon sreće,piše Jutarnji list.

Evo nekoliko saveta kako da se  oraspoložite, rešite stresa i uživate u blagodetima seksa.

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Jedite zdravo

Ono što unosite u organizam ima veliki utuicaj na to kako se osećate. Zdrava i uravnotežena ishrana puna proteina, povrća i integralnih namirnica može da smanji nivo stresa, da poveća nivo vaše energije i da uz to izgledate bolje.

Vežbajte

Čak iako ste preumorni i neraspoloženi za vežbanje, stvar je u tome da će vam upravo vežba vratiti izgubljenu energiju. Dovoljno je 20 minuta dnevno da posvetite nekoj fizičkoj aktivnosti možete da napravite veliku razliku na vašem energetskom nivou, što važi i za celokupno zdravlje. Možete da vežbate pilates dok gledate TV ili, još bolje, da preskočite gledanje televizije i odete u šetnju. Šta god da izaberete, primetićete razliku.


Smanjite broj obaveza

Dobro se organizujte. Smanjite broj nebitnih aktivno0sti, odnosno, držite se prioriteta. Kad to primenite, primetićete da vam se svakodnevni nivo stresa smanjuje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Potražite pomoć

Analizirajte sopstvenu situaciju i ako shvatite da jednostavno ne stižete sve sitne poslove da obavljated sami, pronađite, nekoga ko će vam pomoći, na primer, oko čišćenja kuće. Iako ćete morati da izdvojite nešto novaca, na dugoročne staze, to će vam se isplatiti, jer ćete manje biti pod stresom.

Naspavajte se

Nedostatak sna može da utiče na ceo vaš organizam, a samim time i na povišen nivo stresa. Ako ne možete da se naspavate tokom noći, pokušajte da "ukradete" bar pola sata dnevno. To bi vam moglo dati više energije za noćne aktivnosti.

Ublažite stres

Postoje različite metode za ublažavanje stresa. Pokušajte sa jogom ili meditacijom i napetost koju osećate u telu i umu tokom dana će nestati. Osećaćete se slobodnije u svakom smislu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dobro se nasmejte

Smeh je odličan lek za oslobađanje od stresa. Pokušajte  da se nasmejete uz dobar film, knjigu ili društvo.

Povežite se

Ponekad se od partnera, zbog različitih okolnosti, možete udaljiti, ali pronađite vremena za emocionalni razgovor koji će vas opet zbližiti. Ukoliko s partnerom podelite ono što vas muči, osećaćete se bliskije.

Podstaknite dobro raspoloženje

Muzika, aromaterapija ili umirujuće aktivnosti mogu biti dobra motivacija za romantiku i opuštanje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Krenite polako

Odnos sa partnerom započnite s masažom koja će vas opustiti, a pomoći će da se osećate veoma prisnim, pa vidite gde će vas sve to dovesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA