ZA LJUBAV GODINE NISU BITNE: Koja je poželjna razlika u godinama

U pravoj ljubavi prepreke ne postoje i razlika u godinama između partnera nije bitna. No, psiholozi tvrde da je optimalna razlika tri do pet godina

  • 0

Često sami sebi postavljamo mnoga pitanja... Šta kada je razlika u godinama između partnera velika? Šta je to velika razlika u godinama između partnera? Koja je to poželjna razlika? Koja je to najpovoljnija razlika u godinama za ljubavni odnos? Nažalost, tu nema pravih i tačnih odgovora.

U nekim sredinama i nekim kulturama poželjno je da muškarac bude stariji od žene, a u nekim je poželjno da žena bude starija od muškarca.

Koja razlika u godinama može biti prihvatljiva?

Prema istraživanjima, smatra se da je poželjno da razlika ne bude veća od deset godina; dok neka druga pokazuju da je ta razlika prihvatljiva i poželjna i do 16 godina.

Po nekima optimalna razlika imeđu partnera je imeđu tri i pet godina. Kao što vidimo, stavovi su različiti i zavise od socijalnog i kulturnog miljea, od stavova starijih članova porodice, kao i od ranijih iskustava članova uže i šire porodice.

Često se dešava da, ako je razlika u godima između roditelja veća od deset godina, i sama njihova deca grade partnerske odnose sa starijim partnerima (deset, pa i više godina). Ipak, najvažnije što se uvek mora imati u vidu, kada se govori o partnerskim odnosima, jeste činjenica da je to veza dvoje ljudi, dve osobe koje imaju svoj integritet i svoju ličnost.

To je odnos u kom nijedna strana nije u situaciji da daje i da gubi, već u situaciji u kojoj uvek obe strane dobijaju: bilo na kvalitetu veze ili na kvalitetu sopstvenog života, što je garancija za sreću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA