PORAZ FEMINIZMA: Žene bi radije bile domaćice

Prema rezultatima istraživanja portala MyCelebrityFashion, sprovedenog na oko dve hiljade zaposlenih dama iznad 25 godina, većina ispitanica više bi volele da su domaćice nego da grade uspešnu karijeru

  • 5

Verovali ili ne, 62 odsto žena otkrilo je da bi, kad bi mogle, radije život provele u ulozi domaćice i brinule se o deci i domu. Kao razlog za ovo uglavnom su navele da im građenje karijere predstavlja isuviše stresan i naporan posao.

Više od polovine, odnosno njih 57 odsto, izjavile su da žude za daleko opuštenijim načinom života. Međutim, 74 odsto ispitanica priznalo je da osećaju pritisak od drugih žena u svojoj bližoj okolini, jer im one sugerišu da bi trebalo da budu nezavisne od drugih.

Rezultati istog istraživanja su pokazali da bi se 78 odsto žena bez problema složilo sa tim da finansijski budu zavisne od svog supruga, odnosno partnera.

- Iznenađen sam rezultatima da većina žena želi da radi u kući nego u kompaniji. Veoma često se govori o tome da treba ohrabrivati finansijsku emancipaciju dama. Ipak, najšokantniji podatak je to što ženama uopšte ne bi smetalo da ih muž izdržava - izjavio je Bobi Malpas, jedan od autora ovog istraživanja.

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro

    22. maj 2013 | 14:33

    Zene bi zelele da budu domacice a poslove da im obavljaju kucne pomocnice.

  • 007

    22. maj 2013 | 12:09

    Ja nisam ZA da zena bude ili domacica ili poslovna zena. Ali mnogo je bolje za porodicu i drustvo da je zena u kuci da zna sta se radi i kako. Manje bi bilo zapustene dece koje ulica odgaja dok roditelji jure karijeru i pare da zarade. Muskarac je glava porodice,a zena vrat a glava se okrece kako vrat hoce! :)

  • Marina Marković

    22. maj 2013 | 11:48

    Pa naravno kad se zbog karijere prosek prvorotki popeo na 30 +,ako uopste po privatnim firmama dobiju trudnicko....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA