≫ 

Hiperseksualni poremećaj može od vašeg života da napravi pakao

Za neke ljude seks nikada nije problem

  • 1

Oni mogu da uživaju u seksu sa jednim partnerom ili više njih i to im pričinjava neverovatno zadovoljstvo, tako su sigurni i ispunjeni.

9 bizarnih fetiša koji će promeniti način na koji gledate seks

Neki jure u novi odnos i seks kako bi ublažili nezadovoljstvo koje osećaju u životu. Hiperseksualni poremećaj ne odnosi se na preveliku želju za seksom, već se odnosi na problem koji nekome može da poremeti život kao i svaki drugi oblik zavisnosti kao alkohol i droga.

Pixabay

Znaci da se radi o ovom poremećaju su učestala masturbacija, opsednutost seksom do granice neizdrživosti, utrošak velike količine vremena da se isplaniraju seksualne aktivnosti, paralelne veze i opsednutost pornografijom.

Istraživanja su pokazala da 3 do 6 odsto žena ima ovaj poremećaj, dok su muškarci više pogođeni njime. On utiče i na poslovni i na privatni život i ukoliko traje duže od 6 meseci može da uzrokuje preveliki stres. Ne treba ga mešati sa prevelikom željom za seksom, promenu partnera i paralelne veze jer to ne utiče toliko na život osobe.

Foto-ilustracija: Profimedia

Može se podeliit u tri kategorije: ponavljanje seksualne fantazije, ponavljanje seksualnih radnji i ponavljanje određenog seksualnog ponašanja. Dok se većina izjašnjava da može da izađe na kraj sa ovim poremećajem, on kod nekih stvara osećaj krivice i kajanja zbog takvog ponašanja, piše metro.co.uk. Uglavnom pacijenti dolaze iz porodica u kojima je zastupljen problem sa alkoholom ili kockanjem.

Ukoliko primetite neki od simptoma i promenu ponašanja koja vodi ka ovom poremećaju, obavezno potražite pomoć stručnjaka pre nego od vašeg života napravite pravi pakao.

Poznate ličnosti koje su istupile sa ovim poremećajem i ukazale na opasnost koju predstavlja su Kolin Farel i Rob Lov.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    25. mart 2018 | 11:55

    Ja imam delimicno povecan sexualni naboj posebno kad' vidim svaju. A i ona me obavezno pogleda u oci pa onda dole uz taj provokativni osmeh. Za novu ode ona za laptop da malo ona pusta muziku a ja seo pored nje stavio joj ruku na butinu i ljubakao je po ramenu i vratu... Smeska se ona i vrti onog misa u krug, zaboravila za muziku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA