SRBIJA NE ŽELI DŽENKINSA: Čak i da je Džordan nije mu mesto u reprezentaciji!

- On je kvalitetan igrač, ali Srbiju bi trebalo da predstavljaju Srbi, a ne Amerikanci, makar to bio i sam Majkl Džordan - rekao je potpredsednik KSS Dejan Tomašević

  • 25

Srbija ne želi Čarlsa Dženkinsa! Fenomenalna partija beka Crvene zvezde na meču protiv Budiveljnika ponovo je pokrenula pitanje treba li stranac srpskoj košarci.

Dok bi miljenik Delija voleo da obuče nacionalni dres Srbije, javnost, a pogotovo Košarkaški savez su protiv. Čitaoci Telegrafa su u komentarima većinom rekli NE Amerikancu u timu Aleksandra Đorđevića, dok je komentar u ime KSS-a izneo potpredsednik Dejan Tomašević.

- Apsolutno sam protiv toga. Mišljena sam da nam nisu potrebni stranci u reprezentaciji. Pritom, ne mislim samo na Dženkinsa. On je kvalitetan igrač, ali Srbiju bi trebalo da predstavljaju Srbi, a ne Amerikanci, makar to bio i sam Majkl Džordan - jasan je bio Tomašević u izjavi za Informer, a potom nastavio:

- Pogrešna je odluka ljudi koji su dozvolili da stranci igraju za nacionalone timove. Imamo zemalja gde je to postala praksa, pa nisam video da je ijedna od tih nacionalnih selekcija napravila veliki uspeh.

Sličnog mišljenja je i trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Muta Nikolić koji bi trebalo da se nađe u Đorđevićevom stručnom štabu.

- Moj stav je da bi trebalo da igraju naša deca, koja imaju svest o nacionalnoj pripadnosti. Ne vidim zašto bi se uopšte razmatrala ideja da se pasoš daje strancu. Kad je reč o Dženkinsu, mogu samo da ga pohvalim, jer je izvanredan igrač, ali to nije dovoljno za igranje u nacionalnom timu - rekao je Nikolić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. mart 2014 | 13:32

    Naslov treba da bude Srbija ne zeli stranca.

  • Srdjan

    29. mart 2014 | 13:12

    Postujem ovo sto kazu iz saveza ali jedini je problem sto nasi igraci nemaju svjest o nacionalnoj pripadnosti, cast pojedincima poput krstica, teodosica... da imamo, ne bi svake godine imali po nekoliko otkaza. Vidjecemo ovo svjetsko prvenstvo, ko ima svjest a ko nema.

  • blok23

    29. mart 2014 | 14:30

    ni on niti bilo koji drugi stranac!samo srbi pa makar nikad ništa neosvojili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA