Partizan i dalje sanja penal u derbiju, Zvezda ga nikako ne želi! (VIDEO)

I dok crno-beli još od 99. derbija nisu uputili udarac sa bele tačke, crveno-beli su od 2000. godine imali šest puta priliku da iskoriste najstrožu kaznu za postizanje gola u derbijima

  • 5

Partizanov navijač 19 godina nije imao priliku da vidi igrača njegovog voljenog kluba da izvodi penal protiv Crvene zvezde u večitom derbiju. S druge strane, dobrih šest godina neki Zvezdin igrač nije zastresao mrežu šutem sa bele tačke.

Navijači crno-belih odavno su prestali da se nadaju da će neko od igrača aktuelnog šampiona pucati penal, što se poslednji put desilo u 99. večitom derbiju, 18. marta 1995. godine, na stadionu u Humskoj. Tada je rezultat bio 2:2, Zvezda je povela golovima Nebojše Krupnikovića i Ivana Adžića, da bi u 67. minutu sudija Zoran Petrović dosudio jedanaesterac zbog igranja rukom Nenada Sakića u svom šesnaestercu. Realizator je bio Damir Čakar, a Niša Saveljić je postavio konačan rezultat.

Ovakav slučaj ne važi za večitog rivala, koji dobija šanse da šutira penale, ali to nije realizovao još od 2008. godine!

Poslednji put je Zvezda postigla gol sa bele tačke 1. marta pre šest godina, na 132. derbiju, kada je pred praznim tribinama savladala crno-bele 4:1. Tada je Nenad Milijaš, današnji kapiten, bio precizan u 68. minutu (na snimku od 9:45).

A i pre ovoga isto je sadašnji kapiten bio precizan i to u istoj sezoni samo na 130. derbiju kada je ekipa sa Marakane savladala najvećeg rivala 2:1.

Na 141. derbiju slavio je Partizan 2:0, a tok meča bi verovatno bio drugačiji da je Brazilac Evandro zatresao mrežu umesto stative u 43. minutu.

Međutim, ovo nije jedini put da su igrači Crvene zvezde imali priliku da sa bele tačke postignu pogodak poslednjih godina. Pre Evandrovog promašaja, iz jednanaesterca je bio neprecizan i Ognjen Koroman u 129. derbiju 2007. godine, ili bolje reći Nikolas Asprogenis mu je odbranio, ali na njegovu sreću tim sa Marakane je trijumfovao 1:0.

I treći put kada igrači u crveno-belim dresovima nisu bili precizni u izvođenju najstrože kazne od 2000. godine, bilo je u 116. večitom derbiju kada je Radovan Radaković odbranio šut Branka Boškovića sa 11 metara i time bio junak pobede Partizana od 2:1. Taj momenat možete pogledati na 57:50.

Fudbaleri sa Marakane su od za ovih petnaestak godina tri puta promašivali sa bele tačke i tri puta su bili precizni. Podsetimo da je uz Milijaša koji je dva puta bio precizan, još je Aleksandar Luković u 125. večitom derbiju savladao golmana crno-belih iz jedanaesterca.

Dakle ekipa iz Ljutice Bogdana ima polovičan učinak, a kada se uzme u obzir i da su ove sezone nekoliko puta bili neprecizni prilikom izvođenja najstrože kazne, može se slobodno reći da su šanse 50 odsto da u subotu na stadionu u Humskoj zatresu mrežu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B.M./U.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima kosmos

    23. april 2014 | 22:54

    He he he oni sanjaju penal a Nikolic se nada tituli kao nije sve gotovo.Mada teoriski i nije gotovo,ali ipak je u pitanju mali partizan i svetski sampion ZVEZDA.Titula je nasa a nadam se i u narednim godinama.Ale ale ZVEZDA le..

  • Pfc Rules

    23. april 2014 | 20:39

    Niko zvezdo nema to sto imas ti, otetu titulu i vlast u drzavi...

  • Zima_dolazi

    23. april 2014 | 22:04

    Otimaj titulu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA