Zvezdi se ne isplati da joj sviraju penale (VIDEO)

Promašaj Miloša Ninkovića sa bele tačke protiv Radničkog iz Kragujevca bio je četvrti neiskorišćeni penal crveno-belih od početka sezone

  • 6

Šta se to dešava sa Crvenom zvezdom ove sezone kada su u pitanju penali? Stativa koju je Miloš Ninković pogodio na meču sa Radničkim iz Kragujevca bio je četvrti promašeni penal crveno-belih od početka sezone, ali na njihovu sreću nijedan u prvenstvu ih nije koštao bodova.

Međutim, onaj Nenada Milijaša protiv Černomoreca ih je koštao plasmana u narednu rundu kvalifikacija za Kup UEFA i tada je praktično sve počelo. Pri rezultatu 0:0 na Marakani, kapiten crveno-belih je preuzeo odgovornost protiv Ukrajinaca, ali nije bio precizan i Zvezda nije uspela da nadoknadi minus iz Odese (3:1).

Podsetimo, kapiten je tada istakao da će otići ako ga Zvezda ne želi.

Iako mu je to bio tek prvi promašen jedanaesterac u crveno-belom dresu, a ukupno drugi u karijeri, Milijaš je bio neprecizan i u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata protiv Vojvodine, međutim Zvezda je uspela da slavi rezultatom 2:1.

Svoj jedini gol sa bele tačke ove sezone Milijaš je postigao protiv Radničkog iz Kragujevca u Kupu (3:0) kada je u 9. minutu načeo mrežu protivnika.

Kolo posle večitog derbija Dragan Mrđa bio neprecizan sa bele tačke na Vračaru protiv Rada (1:0) kada je svojevoljno uzeo loptu kako bi postigao gol. Ipak, Kljajić ga je pročitao, a pravilo, da fudbaler nad kojim je načinjen faul ne treba da šutira najstrožu kaznu, je i tada potvrđeno.

Pogođena stativa Ninkovića sa penala na Marakani je poslednji kiks u nizu, ali treba pomenuti i to da je iskusni vezista i protiv Napretka prvi put promašio sa bele tačke, međutim sudija je ponovio izvođenje. Precizan je bio iz drugog puta Ninković koji je i protiv OFK Beograda na Karaburmi zatresao mrežu za tri boda Zvezde (2:1).

Dakle, u korist Zvezde je od početka sezone svirano sedam penala, od kojih su tri iskorišćena, a protiv crveno-belih sudije su samo jednom svirale u domaćem prvenstvu, dok su dva penala imali protivnici u Evropi.

IBV je dobio penal na Islandu koji je Bajković odbranio, ali nije mogao onaj u Odesi kojim je Černomorec došao do trećeg gola. Takođe, nije mogao ni onaj protiv Napretka kojim su Čarapani poveli na Marakani, ali su kasnije doživeli ubedljiv poraz.

Kako su krenuli, nije isključeno da će fudbaleri Zvezde dobiti novog izvođača najstrože kazne, jer se oni najiskusniji nisu dokazali. Barem što se tiče penala, jer su Mrđa, Milijaš i Ninković postigli ukupno 19 golova ove sezone u svim takmičenjima, tako da im Delije ove promašene jedanaesterce mogu oprostiti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA