S kim će Zvezda na leto napasti Ligu šampiona?

Uprkos osvajanju titule i mogućstvu igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona posle sedam godina, Crvenu zvezdu će na leto najverovatnije zadesiti rekonstrukcija tima

  • 20

Punih sedam godina Liga šampiona je bila misaona imenica za fudbalere i navijače Crvene zvezde. Još od onog susreta sa Glazgov Rendžersom krajem avgusta 2007. godine, crveno-beli nisu imali mogućnost da krem evropskog fudbala dovedu na Marakanu, ali im se šansa pružila posle osvajanja 26. šampionske titule.

Zvezdaška javnost s nestrpljenjem očekuje početak kvalifikacija koje neće biti nimalo lako preskočiti jer se crveno-beli, osim u drugom kolu, neće naći u povlašćenom šeširu. Da bi se dokopali LŠ ili makar Lige Evrope Zvezdi je potreban dobar prelazni rok i zadržavanje okosnice tima.

Upravo će očuvanje te okosnice biti težak posao za čelnike kluba sa Marakane jer teška finansijska situacija i dalje pritiska klub. Da Zvezda neće kočiti odlaske govori i izjava predsednika Dragana Džajića koji je istakao da je novac i te kako potreban Zvezdi.

Prvi u redu za odlazak jeste Marko Petković. Zvezda je navodno već pristala da proda mladog beka Sportingu što su potvrdili i mediji u Portugaliji, ali je ostalo samo da se fudbaler dogovori sa novim poslodavcima.

- Bili su predstavnici Sportinga u Beogradu na pregovorima i dogovorili smo transfer. Ipak, nisu se usaglasili Petković i Sporting i ne znam da li ima novih dešavanja u vezi toga - istakao je Džajić.

Njegovim stopama verovatno će i Nejc Pečnik koji je bio jedan od najvažnijih šrafova u mašineriji Slaviše Stojanovića. Slovenački reprezentativac je već izrazio nezadovoljstvo zbog neisplaćenih obaveza, a za njegove usluge zainteresovan je jedan bugarski klub.

- Ne znam da li ću ostati. Videćemo kad glave budu mirnije - kratko je Pečnik prokomentarisao pitanje ostanka na Marakani, iako ima ugovor do 2015. godine.

Još jedan fudbaler koji je delovao po desnoj strani mogao bi da napusti Zvezdu na leto. U pitanju je Darko Lazović koji je trenutno najcenjeniji fudbaler crveno-belih. Za njegove usluge zainteresovani su mnogi evropski klubovi, pogotovo posle sjajnog proleća.

- Ukoliko neko hoće Darka Lazovića nećemo praviti problem jer nam je novac neophodan - između ostalog bile su Džajićeve reči. Da ne zna šta će biti s njim potvrdio je i sam fudbaler posle osvojene titule.

Crveno-beli dugo nisu imali mašinu za golove u napadu i povratak Dragana Mrđe na Marakanu je svakako jedan od ključnih poteza kao osvajanju titule. Napadač je do sada postigao 19 golova i prvi je strelac lige, ali itanje je da li će ga Jelen Superliga videti naredne sezone.

- Kada se vratim sa turneje sa reprezentacijom, razgovaraću sa upravom. Ne znam da li ćemo se dogovoriti -kratak je bio Mrđa koji je dodao i to da mnogi u klubu nisu želeli da se on vrati u Zvezdu. Posebno je zahvalio Lanetu Jovanoviću, Džoniju Mijailoviću i Milošu Ninkoviću.

Upravo ovaj poslednji je takođe na raskrsnici šta raditi na leto. Ninković nikada nije krio da je došao samo da osvoji titulu, a da će videti da li će ostati i dalje što je svojevremeno potvrdio i u intervjuu za Telegraf. Ponude uz inostranstva ima, a najuporniji je francuski Evijan čije je boje Nine branio pre dolaska u Zvezdu.

- Imam otvoren poziv Evijana da se vratim u Francusku. Proveo sam tamo šest meseci, a vrata sam ostavio širom otvorena zbog učinka - nedavno je istakao Ninković koji ima i ponudu iz Kine.

Zvezda će najverovatnije ostati i bez kapitena Nenada Milijaša koji ni tokom sezone nije krio da je cilj samo titula i da potom sledi odlazak. Za nejgove uslzge najviše su zainteresovani Nemci - Keln i Kajzerslautern, na čijem se posteru Milijaš nedavno našao.

Klub na leto sigurno napušta standardni golman Boban Bajković, a njegovim stopama će najverovatnije i Dejan Kelhar čiji šestomesečni ugovor je istekao i verovatno neće biti produžen.

Bajković posle 10 godina odlazi iz svoje ''druge kuće''. Ugovor mu je istekao i klub neće praviti probleme. Kao krajnja destinacija pominje se Turska i Konjaspor.

- Imam porodicu i sad moram da mislim na svoje dete. Da nisam dobio dete sve bih dao da ostanem. Zbog toga je meni najbitnija ova titula, iako verovatno svako tako misli za sebe. Sad mi je srce na mestu. Mogu da odem kao čovek. Srce i duša su mi ovde. Ovo mi je kuća koja mi je sve dala. Ne bi se znalo za mene bez Zvezde - rekao je Bajković posle osvojene titule.

Takođe, ugovor neće biti produžen ni sa Jovanom Krnetom, dok će sa Marakane najverovatnije otići i Abiola Dauda. Sve u svemu Zvezdu čeka velika rekostrukcija tima, a ako je verovati Džajinim rečima leto u Ljutice Bogdana biće skromno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sky

    27. maj 2014 | 21:54

    Na zalost, radovace se samo oni koji nas izvuku u zrebu i to je to!

  • Tesko mi je da ovo citam

    27. maj 2014 | 23:11

    Ovo je užas.Pa nama niko ostati neće.Najmanje mi je žao Bajkovića jer zamenu za njega imamo i to kakvu-mladog Rajkovića.Za sve ostale zamene nema.Posebno Pečnik,Lazović,Ninković,Mijailović,Petković i Mrđa.Kad bi oni barem ostali.Ali ne kapiram Petković što ode.Tek je došao...A mnogo će vredeti tek.

  • шумадинац

    27. maj 2014 | 23:56

    Боље да нисте били прваци ако немате паре за европу.ви који водите клуб за Вас је успех бити први у овој оваквој лиги а нама навијачима треба европа.Одлазите ако сте неспособни има ко зна и хоће да ради

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA