Da je Zvezda bila pametna, zaradila bi od Svetskog prvenstva!

FIFA isplaćuje klubovima po 2. 205 eura za dan boravka fudbalera sa nacionalnim timom, a isplata počinje da se računa dve nedelje pre zvaničnog početka turnira, tako da bi crveno-beli značajno zaradili da su zadržali standardnog reprezentativca Hondurasa u svojim redovima

  • 12

Svetsko prvenstvo nije samo prilika da na njemu reprezentacije koje učestvuju zarade, kao i igrači, već je to prilika i za klubove da ukoliko imaju svoje igrače u nekom nacionalnom timu, dobiju određenu novčanu nadoknadu od FIFA za to što njihov fudbaler igra na Mundijalu.

Kako su još u januaru potvrdili iz Svetske fudbalske organizacije, fond za isplatu kompenzacije klubovima za njihove igrače koji budu igrali u Brazilu je 50 miliona dolara, a osigurali su i 70 miliona odštete u slučaju da igrači dožive povredu dok budu igrali na planetarnoj smotri.

Kada se ova svota preračuna po igraču, kako je odlučeno u svetskoj kući fudbala, klubovi će dobiti po 2. 205 eura po danu boravka fudbalera sa nacionalnim timom, a isplata počinje da se računa dve nedelje pre zvaničnog početka turnira.

Tako se dobija suma od 99.205 evra koliko klub može zaraditi na samo jednom igraču ukoliko on sa reprezentacijom dođe do finala.

Nažalost nijedan od srpskih timova nije imao svog predstavnika na Mundijalu, ali ukoliko se malo podsetimo, u Crvenoj zvezdi je prolećnu polusezonu 2013. godine proveo Luis Garido, standardni reprezentativac Hondurasa.

Defanzivni vezista je klub napustio posle samo šest meseci, međutim, da je ostao, crveno-beli bi sada imali igrača iz svojih redova koji učestvuje na Svetskom prvenstvu za šta bi mogli da dobiju sasvim lepu kompenzaciju.

Iako je Honduras svoje učešće završio odmah nakon grupne faze, Garido je u reprezentaciji proveo 14 dana na Mundijalu i još dve nedelje pre početka planetarne smotre, tako da kada bi se to sračunalo sa time kolika je nadoknada po danu koju plaća FIFA, Zvezda bi inkasirala nešto manje od 62 hiljade evra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    26. jun 2014 | 14:00

    Da je bila pametna,ne bi se ugasila !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • oki

    26. jun 2014 | 13:23

    Ne bi imali para da ga placaju,opet bi ih tuzio i izvukao vise para,tako da je 60.000 mizerna cifta...da je 600.000 pa i ajde :)

  • Ja

    26. jun 2014 | 12:59

    Sve je to super,ali ne može igrač da se drži u klubu samo da bi se dobilo od 60 hiljada kao nadoknada. Ako nije potreban klubu,treba da ide,bez obzira na eventualne nadoknade. Takav je slučaj sa Garidom,nije igrao i logično je da ode iz kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA