LAZOVIĆ JE PARTIZAN: Crno-beli ispratili Farane sa tri gola u mreži (FOTO) (VIDEO)

Vicešampion Srbije savladao HB Toršavn rezultatom 3:0, uz dva gola i asistenciju iskusnog napadača

  • 38

Floskulu da svi danas igraju fudbal, fudbaleri Partizana ozbiljno su shvatili na prvom evropskom meču ove sezone pošto su u kvalifikacijama za Ligu šampiona bez većih problema, kod kuće, savladali prvaka Farskih ostra HB Toršavn rezultatom 3:0 (1:0).

Iako nisu briljirali, crno-beli su zahvaljujući dvostrukom strelcu Danku Lazoviću i Petru Škuletiću praktično rešili pitanje prolaska u drugo kolo. Takođe, predstavili su i nove dresove pred domaćim navijačima, kojima je društvo pravio i bivši napadač Partizana Lazar Marković.

Poučeni šokantnim porazom od Šamroka pre dve godine i mučenjem sa Širakom prošle sezone, Partizan je od prvog minuta ozbiljno shvatio Farane koji nijednom nisu šutirali u okvir gola koji je branio Milan Lukač. Stadion JNA nije bio ispunjen do poslednjeg mesta, ali je publika već u 15. minutu odahnula kada je Lazović prvi put matirao Gestsona.

Inače, ovo je bio prvi gol crno-belih u kvalifikacijama za LŠ posle tri meča posta. Prethodno su Beograd nesavladani napuštali Ludogorec, pomenuti Širak i kiparski AEL. Nošeni pesmom sa tribina, vicešampioni Srbije pokušali su da do poluvremena reše pitanje pobenika, ali nisu uspevali da nađu put do Gestsonove mreže. Pre svega Grbić i Škuletić.

Zvižduci sa zapadne tribine na poluvremenu otrezili su Partizan u nastavku. Međutim, momenat koji je definitivno ''prelomio'' meč bio je ulazak mladog Andrije Živkovića jer su crno-beli počeli da kampuju ispred gola Farana.

Nagrada je usledila u 63. minutu kada se Lazović po drugi put upisao u listu strelaca. Tada je već bilo jasno da će Partizan putovati u goste sa osetnijom prednošću koja je uvećana u 71. minutu.

Titulu igrača utakmice Lazović je potvrdio asistencijom ka Škuletiću koji je povisio na 3:0. To je bio znak da u igru može i kapiten Saša Ilić. Zamenio je mladog Pantića i odmah preuzeo traku od Vojislava Stankovića.

Partizan je potom ''stao na loptu'' i osim slobodnjaka Drinčića nije bilo većih prilika tako da je vredno pažnje u finišu utakmice bilo samo skandiranje Grobara ''Uprava napolje''. Pored toga, na jugu se našao i transparent na kojem se pita zašto je Zvezda snimala film na JNA i ko je kriv.

Najvatrenije pristalice crno-belih su, takođe, odale i počast nedavno preminulom glumcu Bori Todoroviću, inače velikom navijaču Partizana.

Uprkos ubedljivoj pobedi, trener Marko Nikolić nije bio zadovoljan igrama pojedinih igrača.

FK PARTIZAN - HB TORŠAVN 3:0

(Lazović 15, 63, Škuletić 71)

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Petrović, Stanković, Trajković, Drinčić, Brašanac, Pantić (Ilić 71), Grbić (Živković 53), Lazović (Ninković 80), Škuletić.

HB TORŠAVN: Gestson, Dos Santos, Holm, Johan Dejvidsen, Jogvan Dejvidsen (Flotum), Vatnsdal, Bendžaminsen, Murtinsen (Ingason 66), Joensen (Vardum), Jensen, Edmundson.

TOK MEČA:

KRAJ!!! PARTIZAN JE POBEDIO HB TORŠAVN REZULTATOM 3:0.

89. minut - Dobra prilika za Drinčića iz slobodnjaka, ali je lopta prohujala kraj dsne stative gola Farana.

STADIONOM PARTIZANA SE ORI ''UPRAVA NAPOLJE, UPRAVA NAPOLJE''.

80. minut - Umesto Lazovića u igru je ušao Ninković.

78. minut - Mogao je Lazović do trećeg gola, ali je bio u ofsajdu.

U IGRU JE UŠAO I SAŠA ILIĆ KOJI JE ZAMENIO MLADOG DANILA PANTIĆA. ZANIMLJIVO, PANTIĆ JE ROĐEN BAŠ NA DAN KADA JE ILIĆ DEBITOVAO ZA CRNO-BELE.

71. minut - GOLLLL!!! Crno-beli vode 3:0 golom Petra Škuletića. Asistirao je Lazović, a Crnogorcu nije bil teško da matira Farane.

67. minut - Ne odustaju crno-beli od ataka ka golu Toršavna. Ulazak Živkovića pokazalo se kao pun pogodak.

63. minut - GOLLLL!!! Partizan vodi 2:0, strelac ponovo Lazović. Odbila se lopta od prečke, posle šuta Škuletića, a iskusni napadač je povisio prednost.

57. minut - Kakva prilika za Lazovića da postigne drugi gol. Šutirao je iskosa sa desne strane, ali samo u golmana gostiju. Partizan je življi otkako je Živković u igri.

53. minut - Prva prilika Farana na utakmici. Korner sa desne strane u gol nije uspeo da pretvori Dejvidsen. Ubrzo nakon toga umesto Grbića na terenu se našao Živković.

U LOŽI PARTIZANOVOG STADIONA NALAZI SE I LAZAR MARKOVIĆ KOJI JE DOŠAO DA BODRI CRNO-BELE, IAKO JE DANAS POTPISAO UGOVOR SA LIVERPULOM.

49. minut - Kakva šansa za Partizan! Centrirao je Škuletić, a golman Gestson je loptu sa glave skinuo Škuletiću. Već u narenom napadu žuti karton za kapitena Toršavna.

47. minut - Prva prilika za crno-bele. Šutirao je Pantić po sredini gola, direktno u golmana Farana

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

REPORTER TELEGRAFA SA STADIONA PARTIZANA: NOVA GARNITURA DRESOVA, DOBRO NAVIJANJE GROBARA, SUKOB VULIĆEVIĆA I BENDŽAMINSONA KOJE JE DESNI BEK CRNO-BELIH DONEKLE I ODGLUMEO I SLABA KRETNJA IGRAČA NA TERENU SU OBELEŽILE PRVIH 45 MINUTA. NARAVNO, NE RAČUNAJUĆI GOL LAZOVIĆA.

45. minut - POLUVREME!!!

40. minut - Prve čarke na terenu. Kapiten gostiju Benjaminsen udario je Vulićevića, te je sudija iz Luksemburga morao da ih rastavi.

39. minut - Lep potez Lazovića i asistencija za Škuletića čiji šut je odbrana HB Toršavna izblokirala.

37. minut - farani su uspeli da se oslobode pritiska i pokušali su da priprete u 35. minutu, ali su kažnjeni kontrom koju je Grbić upropastio na ivici kaznenog prostora.

NAKON TRI UTAKMICE U KVALIFIKACIJAMA ZA LŠ NA DOMAĆEM TERENU, PARTIZAN JE NAPOKON USPEO DA POSTIGNE GOL. PRE TOGA MREŽE NA JNA SU SAČUVALI LUDOGOREC, ŠIRAK I AEL, A POSLEDNJI PUT MREŽA SE TRESLA U AVGUSTU 2012. GODINE PROTIV VALETE (3:1).

24. minut - Sjajna prilika za Grbića koji je sa tri metra šutirao pored gola. Treba pomenuti da mi je lopta prešla preko noge u najgorem mogućem momentu.

20. minut - Pokušao je Škuletić da matira Gestsona koji je uhvatio loptu.

15. minut - GOLLLL!!!! Strelac Danko Lazović! centrirao je Drinčić iz kornera, Grbić podigao loptu sa prve stative, a iskusnom Lazoviću nije bilo teško da zatrese mrežu Farana.

NAŠ KVALITET JE ŠTO SMO ZADRŽALI EKIPU OD PROŠLE SEZONE.MORAMO DA POTVRDIMO DA SMO FAVORITI NA TERENU - REKAO JE NIKOLIĆ PRE MEČA.

11. minut - Dobar prodor Grbića koji je srušen na ivici kaznenog prostora, s leve strane. Šutirao je Drinčić, ali samo u živi zid.

6. minut - Nekoliko faulova na obe strane, ali se vidi želja Partizana da što pre obraduje navijače. Pesma podrške stiže sa juga.

2. minut - Prva prilika za Partiza, Centrirao je Drinčić, a Trajković je sa pet metara promašio loptu. prethodno su gosti imali kontru ''dva na dva'', ali su se spetljali.

ZA RAZLIKU OD PRVE POSTAVE OD PRE GODINU DANA PROTIV ŠIRAKA, PARTIZAN JE PROMENIO SKORO 82 ODSTO EKIPE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv

    15. jul 2014 | 20:27

    Ovako,pre svega,Partizane srecno veceras,i da bude bar 3,4 gola u mrezi Farana!!!Jesam Delija i jesam bio besan sto su nas izbacili iz Evrope i u tom trenutku sam rekao da cu navijati protiv Partizana,ali kad sam se smirio i pomirio sa sudbinom,shvatio sam da nista necemo postici time sto ce sad Delije navijati protiv Partizana,jer ako Partizan udje u LE(bilo bi super da doguraju do grupne faze LS,ali mislim da je to nerealno,bar ove sezone) i ostali klubovi doguraju sto dalje(Cukaricki bar do 3.kola,Jagodina bar do plej ofa,Vojvodina da udje u LE),sledece sezone nece morati da putuju na Island,Farska Ostrva...Dakle SRECNO KOMSIJE!!!

  • Kamiondzija

    15. jul 2014 | 19:43

    Al oko 11 sati ima da puca kompleks roma kako su i kvalifikacije namestene kako su nam i ovi filijala itd itd.

  • grobar do koske

    16. jul 2014 | 00:26

    Na tvom putu da opet budes prvi,ledja ti cuvaju deca tvoje krvi !!! Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA