Vaterpolisti se nisu udavili u Mađarskoj!

Srbija uhvatila poslednji voz za četvrtfinale pobedom nad Španijom, a protivnik u toj rundi biće selekcija Grčke

  • 5

Vaterpolisti Srbije su uspeli da u poslednjem kolu takmičenja po grupama obezbede prolaz u četvrtfinale pobedom nad Španijom 8:6 i time eliminisali direktnog protivnika sa Evropskog prvenstva.

Mučili su se izabranici Dejana Savića tokom tri četvrtine i tek u poslednjoj zaigrali na uobičajenom nivou. Blistao je Gojko Pijetlović  na golu, a u napadu Miloš Ćuk. Jedino čime selektor može biti nezadovoljan jeste realizacija sa igračem više.

Posle početne nervoze, naši igrači su došli do svoje igre i vrlo brzo golovima Pijetlovića i Filipovića su poveli 2:0, međutim, loša realizacija igrača više u napadu je dovela do toga, da Španci do kraja prve četvrtine stignu do izjednačenja.

U drugoj četvrtini smo imali velikih problema u napadu, igrač više nije funkcionisao, ali na svu sreću odbrana je bila na visokom nivou kao i Gojko Pijetlović. Tek je Miloš Ćuk pravom bombom dva minuta pre kraja četvrtine pogodio mrežu Agilara i ponovo vratio prednost na našu stranu i sa kojom smo otišli na poluvreme.

Mnogo bolje smo zaigrali u drugoj četvrtini, naročito u napadu, ali problemi sa igračem više nikako nisu iščezli, dok je Gojko Pijetlović na golu bio na visini zadatka. Dušan Mandić je u maniru centra okrenuo protivnika i sa sedam metara pogodio mrežu. Međutim, za nas nezaustavljivi Lifante vratio je neizvesnost u meč.

U poslednjoj četvrtini su konačno naši reprezentativci zaigrali kako umeju. U napadu nezaustavljivi, a u odbrani na čelu sa Pijetlovićem nesavladivi. Šrauba Stefana Mitrovića i sjajan gol Milana Aleksića nam donose tri gola prednosti četiri minuta pre kraja i već tada rešili pitanje pobednika. Do kraja se u strelce upisao i Prlainović.

Protivnik Srbiji u četvrtfinalu biće selekcija Grčke, dok će u eventualnom polufinalu naši vaterpolisti igrati protiv Crne Gore.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 32.Zagorska divizija

    21. jul 2014 | 17:21

    Idemo u finale u inat svima! SRBIJA!

  • BL

    21. jul 2014 | 18:21

    Kakav god bio krajnji plasman, hvala vaterpolistima za sve ove prethodne godine...

  • Toni

    21. jul 2014 | 18:37

    Nismo zasad na visokom nivou, mada ima tu taktiziranja, posle poraza od Madjarske je jasno bilo da ne mozemo direktno u polufinale, tako da je bilo bitno samo proci dalje, ne trositii se maksimalno, s obzirom da imamo utakmicu cetvrtfinala igrati, za razliku od prvoplasiranih. Vjerovatno finale sa Madjarima ce biti, a nema sanse da nas dvaput pobijede, samo se bojim sudija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA