TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO: Omladinci u nadoknadi ostali bez trijumfa nad Nemcima!

Imali su sve srpski omladinci vođstvo 2:1 i tri fantastične šanse Luke Jovića sredinom drugog dela da dotuku protivnika i time sebe dovedu nadomak plasmana među četiri najbolje selekcije na turniru na kome brane titulu, a što je još važnije i do plasmana na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina

  • 11

Malo, malo, malo! Eto toliko je falilo da srpski omladinci skinu skalp najvećem favoritu za osvajanje Evropskog prvenstva. Nemačka je u sudijskoj nadoknadi došla do izjednačenja 2:2 i boda koji im praktično donosi plasman u polufinale.

Imali su sve srpski omladinci vođstvo 2:1 i tri fantastične šanse Luke Jovića sredinom drugog dela da dotuku protivnika i time sebe dovedu nadomak plasmana među četiri najbolje selekcije na turniru na kome brane titulu, a što je još važnije i do plasmana na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

Ono što je možda najgore od svega jeste i što ćemo u odlučujućem meču protiv Bugarske u poslednjem kolu igrati i bez kapitena Maksimovića koji je dobio direktan crveni karton u trećem minutu nadoknade, mada se moda reći da je glavni arbitar Španac imao poprilično čudan kriterijum i da je možda prestrogo isključio našeg reprezentativca.

TOK MEČA

Nemačka je od starta utakmice imala inicijativu i veći posed lopte, ali su srpski mladići odlično zatvorili sve prilaze Rajkovićevom golu, zaustavljajući svaki napad na 40 metara od svog gola i pritom smo pretili iz kontre.

Upravo iz jedne takve akcije, smo po isteku pola sata igre i došli do vođstva. Andrija Živković je spasao jednu loptu za koju je delovalo da je izašla u aut, ali pomoćni sudija nije podigao zastavicu, Partizanov pulen je centrirao, a Maksimović je bio na pravom mestu na drugoj stativi, gde je glavom spustio loptu u mrežu.

Međutim, nemci su vrlo brzo odgovorili i u 39. minutu došli do izjednačenja. Rajković je pogrešio i izleteo ne uspevši da izboksuje loptu posle kornera, a Zelke je bio na pravom mestu i doneo poravnanje svojoj reprezentaciji.

Ipak, to nije demoralisalo Paunovićeve izabranike koji samo 120 sekundi kasnije ponovo dolaze do vođstva. Andrija Živković je još jednom odlično prošao po desnoj strani i ovog puta centrirao po zemlji, a 16-godišnji Jović u maniru vrhinskog centarfora sa šest metara šalje loptu u golmanov desni ugao.

U drugih 45 minuta je bila istao priča kao i u prvom poluvremenu. Nemci su imali kontrolu, ali nisu mogli da dođu do prave šanse, dok su Paunovićevi momci bili i više nego opasni iz kontranapada.

Brze noge Živkovića, Pantića, Gačinovića i sjajnog Luke Jovića zadavale su mnogo muka protivničkim defanzivcima. Ovaj poslednji je u periodu od 55. do 70. minuta imao tri velike prilike da dotuče protivnika. Jednom je pogodio na gol liniji nemačkog golmana sa samo dva metra, jednom ga je rival blokirao u poslednjem trenutku, a jednom je loše šutirao.

Ovoliko propuštenih stopostotnih šansi nije moglo da prođe nekažnjeno, a to se desilo u najgorem trenutku u prvom minutu sudijske nadoknade kada je na jednu poluvisoku loptu upućenu sa leve strane na prvoj stativi naleteo Štark i doneo izjednačenje svojoj ekipi, a da stvar bude gora po nas tri minuta kasnije je isključenje zaradio i kapitem Maksimović na koga nećemo moći da računamo u poslednjem kolu u odlučujućem meču.

SRBIJA - NEMAČKA 2:2

(Maksimović 33, Jović 41 - Selke 39, Štark 90+1)

Srbija: Rajković, Antonov, Babić, Jovanović, Stevanović, Maksimović, Zdjelar, Gačinović (od 73, Grujić), Pantić, Živković (od 89. Dražić), Jović (od 77. Mandić).

Nemačka: Šnicler, Akpoguma, Štark, Kempf (od 73. Lohkemper), Holthaus (od 86. Trumner), Kimič, Dudžiak, Oztunali, Muhtar (od 46. Štendera), Brand, Selke.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pinokio

    22. jul 2014 | 19:44

    Bravo LUKA JOVIC

  • ironičar

    22. jul 2014 | 20:19

    Ma beži bre, moglo je biti 1-4 na kraju. Jest sudija zafrkavao, ali daj bre pojedoše mi jetra, znao sam pr epočetka utakmice da će nemačka dat gol u 90tom samo to još našim igračima niko nije rekao jel? Jovića treba naučiti muškosti a Rajkovića probuditi malo se zaneo. Inače svaka čast Živkoviću i ostalima, super su igrali skoro ceo meč.

  • Aleksandra

    22. jul 2014 | 20:14

    Nasi momci su doktori za Nemce! Ponovo nismo imali srece, a i sudija nas je zezao samo tako. Vi ste meni zlatni! <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA