Priča o Čičaritu Ernandezu koja je raznežila Mančester!

Neverovatna ispovest jedne kasirke, ali i izjave saigrača, jasan su pokazatelj ljudskih kvaliteta meksičkog napadača

  • 5

Dolaskom u Mančester junajted 2010. godine, Havijer ''Čičarito'' Ernandez je postao prvi meksički fidbaler koji je ikada zaigrao na ''Old Trafordu''. Iako je čak i njegov otac smatrao da Čičarito neće postati dobar fudbaler, napadač je svojim igrama kupio srca Crvenih đavola.

Međutim, ovo nije priča o njegovim igrama za slavni engleski klub, nego o njegovim ljudskim kvalitetima, a kao primer navodimo davnu ispovest jedne gospođe koja je radila u supermarketu, tada kada je Meksikanac stigao u Mančester.

- Najfinija javna ličnost, koju sam upoznala, je jedan mladi fudbaler. Prišao mi je jednog dana u prodavnici, i rekao ''Izvinite, slabo govorim engleski, znate li gde se nalazi "Tagleeetelja"? - rekla je kasirka u priči koju je tada plasirao BBC.

- Brzo sam shvatila šta u stvari traži, i odvela ga do dela gde se nalazi testenina. Dok smo išli do police, uporno se izvinjavao zbog lošeg izgovora. Kada je našao šta je tražio, rekao je ''Hvala puno gospođo, ovo je za vas''!

- Izvadio je pet funti i pružio ih. Rekla sam da ne smemo primati bakšiš, i da se to obično ne radi u Engleskoj. Pocrveneo je od stida i rekao ''Tako to rade u mojoj zemlji, izvinite''

Kasirka i Čičarito su, kako je BBC tada naveo, još malo porazgovarali, gde je gospođa priznala da je njen sin veliki fan Junajteda, ali i samog napadača.

- Sin me je kod kuće izgrdio što nisam uzela autogram. Sledećeg dana su me pozvali u kancelariju kod šefa. Tamo je stajao taj mladi fudbaler. Sigruno je video moje ime na kartici. Doneo je potpisan dres i nepotpisanu fotografiju, kako bi je namenio mom sinu kada čuje njegovo ime. Divna osoba zaista - bile su reči kasirke.

Nije samo ona istakla da je Čičarito divna osoba. I Vejn Runi je u jednom intervjuu imao samo reči hvale za meksičkog napadača.

- On je divan. Uvek je nasmejan. I na terenu i u svlačionici - rekao je Runi, a na njegove reči se nadovezao i Geri Nevil:

- Јedan је od najuzbudljivijih mladih fudbalera koje sam ja susretao u svlačionici Junajteda.

Ipak, ono što je Čičaritu najviše prijalo bile su reči čoveka koji ga je doveo u Junajted, legendarnog Aleksa Fergusona.

- Potpuno je drugačiji od ostalih. Nemoguće je bilo s kim da ga poredite. Ono što me je impresioniralo u vezi njega i ono što sam prvi dan primetio jeste to da je Čičarito jednostavna osoba - reči su Fergusona.

Ne znamo da li će Luj Van gal biti u mogućnosti da sudi o Čičaritu jer se u engleskim medijima često pominje njegov odlazak iz Junajteda, ali Meksikanac svakako može da bude zadovoljan time što mnogi za njega govore lepo. Ne kažu džabe ''Najbolje je kada drugi o tebi lepo govore. Onda znaš da je ispravno to što radiš''.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA