Krajinović kao Troicki: Pobedio dva puta u jednom danu i osvojio titulu!

Perspektivni srpski teniser posle pobede nad zemljakom Viktorom Troickim, savladao je i Federika Gaja sa 2:6, 7:6 (7:5), 7:5 čime je došao do prve čelendžer titule u karijeri

  • 0

Srpski teniser Filip Krajinović osvojio je titulu na ATP čelendžeru u Kortini, pošto je u finalu pobedio Italijana Federika Gaja sa 2:6, 7:6 (7:5), 7:5.

Krajinoviću je ovo prva čelendžer titula u karijeri, a druga ukupno - posle ITF trofeja osvojenog u Hartingenu 2013. godine.

Srpski teniser je posle današnje pobede nad sunarodnikom Viktorom Toickim nastavio u šampionskom ritmu, uspevši da "sačeka" protivnika u završnici i matira ga prvom meč loptom.

Krajinović je pokazao da raspolaže nervima koji su potrebni za visoke domete i eventualno, let u visoko tenisko društvo.

Srspki teniser nije bio demoralisan posle lako izgubljenog prvog seta , već je mudro čekao svoju priliku, prvi je napao u trećem gemu drugog dela igre i došao do brejka prednosti.

Gajo je ozmah uzvratio (2:2), a potom je Krajinović u taj brejku izjednačio u setovima.

Treći odlučujući set je bila prilika da srpski teniser prikaže ne samo igračko umeće, već i vrhunsku taktiku.

Krajinović je uporno pritiskao protivnika i kod 5:5 bilo je jasno da će ponovo pokušati da ga slomi na psihološom planu, što mu je i pošlo za rukom, pošto je brejkom došao do titule.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA