One su atraktivne, seksi fudbalerke koje će zapaliti Vračar, Beograd i Srbiju! (FOTO) (VIDEO)

Telegraf je posetio prvi trening novoformiranog ŽFK Obilić i uverio se u fudbalske, ali i druge kvalitete devojaka zbog kojih će navijači često dolaziti na stadion na Vračaru

  • 16

Fudbalska Srbija je postala bogatija, ali i moramo priznati lepša. Na 90-godišnjicu osnivanja Obilića, uprava ovog nekada šampiona Jugoslavije, koji sada tavori u nižim ligama, odlučila je da osnuje svoju žensku sekciju i obogati prisustvo najvažnije sporedne stvari u našoj zemlji.

To je bio glavni povod Telegrafu da poseti novoformirani tim na njihovom treningu, a kako je sudbina ili nešto drugo htelo, stigli smo baš na prvo okupljanje devojaka i to u trenutku kada im se obraćao direktor kluba Ljubinko Jevtić.

Nakon uvodnih reči, devojke su se presvukle i odmah izašle na teren kako bi započele pripreme za ne samo novu sezonu, već jedno kretanje od nule ka najvišim dometima.

To smo iskoristili kako bismo popričali sa jednom od osnivačica, ali i kapitenom ekipe i nekadašnjom fudbalerkom ŽFK Kalemegdan, Jelenom Polić, koja je zajedno sa sobom povela desetak igračica iz svoje bivše ekipe kako bi započele

jednu novu priču.

- Mi smo s Kalemegdanom prošli sve, što se kaže od sjaja do očaja. Bilo je dosta lepih trenutaka, ali jednostavno nije više funkcionisalo. Svaki tim dosegne neki svoj vrhunac i igrači i igračice moraju da traže neke bolje uslove, što je na kraju presudilo da dođemo ovde na stadion Obilića - započela je Jelena svoju priču o razlozima zašto su se ona i njene drugarice odlučile na ovaj potez.

- Direktor Obilića, Ljubinko Jevtić je bio oduševljen idejom za ženski klub i odmah nam je rekao da će nam dati sve, a ne samo teren. Dobili smo podršku uprave muškog kluba Obilića i odlučile smo nas nekoliko bivših igračica da dođemo ovde i pokušamo da napravimo i veći rezultat nego što smo možda uspele u Kalemegdanu.

Jelena je već dugo u fudbalu, igrala je za Kalemegdan u najjačem takmičenju, zato pomalo i čudi njena, ali i odluka njenih saigračica, da takoreći obrišu sve što je bilo ranije i započnu novi projekat, sa samog dna, ali to ima je motiv više da se još jače trude.

- Nas nekoliko starijih igračica ćemo možda biti u zaostatku godinu dana, jer smo u Kalemegdanu igrali ligu više, ali to nas ne obeshrabruje. Uz nove devojke koje su došle, želimo da iz sezone u sezonu napredujemo. Očekujemo da će sve biti kako treba - ispričala nam je Jelena, napomenuvši da ona nijednu svoju drugaricu nije naterala da učini isto, već je to bila njihova odluka.

- Nijedna od devojaka iz Kalemegdana koje su došle sa mnom u Obilić nije bila prisiljena na to. Ja sam im rekla kakvu ponudu sam dobila, pitala ih šta žele i one su odlučile.

Novoformirani klub će svoj put započeti od najnižeg ranga, a to je u ženskom fudbalu Druga liga Srbije, međutim, njima to nije problem, jer se njihov cilj zna. One će pokušati da već posle samo jedne sezone dođu do najvišeg ranga, ali njihovi planovi sežu mnogo dalje i nisu vezani samo za fudbalski teren.

- Nama je cilj da sa novim klubom napravimo bum u Beogradu. Cilj nam je da ispromovišemo klub na najbolji način, da privučemo još devojaka i devojčica da nam se pridruže, ali i publiku da dođe i da gleda naše utakmice.

Srbija čini se još uvek nije spremna da prihvati devojke koje barataju loptom na zelenom terenu. Ženski fudbal se nalazi na marginama našeg sporta, iako nije da fudbalerke u Srbije nemaju uspeha. Najveći problem je što se ne posvećuje dovoljna pažnja, ni medijska, niti bilo koja druga.

- Ženski fudbal u Srbiji je u jako lošoj fazi, a moje mišljenje je da je jedan od glavnih razloga to što je medijski slabo propraćen. Dobar je primer Spartaka iz Subotice koji svake godine igra Ligu šampiona, ali je nedovoljno ispraćen, a te devojke to zaslužuju. Ulažu mnogo više sebe nego u muškim fudbalskim klubovima.

- I u tom segmentu kaskamo za Evropom. Očekujemo da će se to u budućnosti ispraviti i za to ja kažem ovim mlađim devojkama da se nadam da će one dobiti mnogo veću pažnju i imati uspeha koliko mi ti nismo imali - objasnila nam je Jelena, ali ukazala na to šta je glavni kamen spoticanja njoj i njenim koleginicama.

- Problem ženskog fudbala u Srbiji je da i dalje postoje muške, šovinističke predrasude koje nama ženama nameću da se bavimo nekoim drugim sportom. Mi se zaista trudimo da svojim znanjem razbijemo te predrasude. Ipak, mnogo ne shvataju da će mnogi klubovi iz Superlige jednog dana morati da imaju ženski tim, ali ljudi koji vode te klubove ne razmišljaju napred i ne žele da se sada posvete tome.

Kada smo se već dotakli teme o predrasudama prema kako ženskom fudbalu, tako i devojkama koja ga igraju, nezbežno je bilo pitanje koliko im teško padaju neprijatni komentari koje slušaju konstantno.

U početku nam je dosta teže padalo to što su nam se podsmevali, ali ja sam lično na to navikla, jer sam i fudbalski sudija, pa tako na utakmicama uvek ima raznog dovikivanja. Ipak, mislim da ne postoji slađa stvar nego kad igrate protiv muške ekipe i pobedite ih, a samim time ih ponizite.

Ipak, ove devojke ruše gotovo sve tabue i stereotipe o fudbalerkama kako svojim znanjem na terenu tako i izgledom. Momci se vrlo često nađu u čudu kada im prilaze i čuju čime se one bave.

- Uglavnom momci ne veruju kada kažemo da igramo fudbal. Naročito, kada se sredimo i izađemo u grad onako na štiklama. Ipak, reakcije su dosta pozitivne, pa nam traže da se slikamo sa njima ili tako nešto i takve stvari nam imponuju - kazala nam je Jelena, ali i otkrila na to koje fazone koriste momci kada razgovaraju sa njima, ali i kako moraju da se ponašaju da bi imali neku šansu.

Koliko su ove devojke već na startu privukle pažnju govori i to da je prvom treningu i okupljanju prisustvovalo desetak navijača, koji su im pružili podršku sa tribina, a već su pronašli i svoje omiljene igračice.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    27. avgust 2014 | 07:51

    Autor pominje u naslovu a ovo su deca cak ni devojke takoreci . Nije bas normalno .

  • Aleksandar

    27. avgust 2014 | 04:49

    S' obzirom da sam član prvog tima fudbalskog kluba Obilić našim devojkama želim puno uspeha u budućnosti.

  • Neko

    27. avgust 2014 | 00:23

    Trazi li se fizioterapeut ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA