KRIVA JE KOSA? Da li je Ivana mogla do zlata da joj nije zasmetao ''konjski rep''? (VIDEO)

U četvrtoj seriji Ivana je skočila 6.75 metara. Poznato je da se prilikom skoka računa poslednji deo tela koji je dotakao pesak, a Ivani su senzori prilikom doskoka, nažalost, registrovali ''konjski rep'' koji je ostavio trag u pesku

  • 12

Jeste Ivana Španović napravila veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Cirihu, nakon što je skokom 6.81 metar ostvarila drugi najbolji rezultat, ali ostaje žal što odličje nije bilo najsjajnije. Pogotovo što je posle prvog kruga bila najbolja i što je definitivno bila zrela da preskoči možda i 7 metara.

Skočila je Ivana najbolje već u prvom krugu, ali je Francuskinja Elojzi Lesur uspela da u četvrtoj seriji pretekne Srpkinju i skokom od 6.85 preotme zlato. Međutim, pitanje je da li bi zlatna medalja otputovala u Francusku da je Ivanu barem malo poslužila sreća.

Naime, veliki peh dogodio se Ivani u četvrtoj i petoj seriji.

U četvrtoj je skočila 6.75 metara, ali je ceh platila zbog frizure. Poznato je da se prilikom skoka računa poslednji deo tela koji je dotakao pesak, a Ivani su senzori prilikom doskoka, nažalost, registrovali ''konjski rep'' koji je ostavio trag u pesku i tako umanjio rezultat.

Šteta.

U petoj seriji skočila je neverovatnih 6.97, međutim bila je udaljena čak 17 centimetara od daske, što je uticalo na konačan rezultat i skok od 6.80 metara.

Takođe, Srpkinji na ruku nije išao ni vetar, što je atletičarka sam potvrdila, ali uprkos nedaćama Srbija ima vicešampiona Evrope na EP u Cirihu.

- Lesur je svojih 6.85 napravila bez i jednog centimetra lufta. Njoj je vetar bio u grudi samo 0.3 metra u sekundi, a meni čak 1.6. To znači da sam imala dva najbolja skoka dana, ali sam ostala na srebru - rekla je Ivana nakon skoka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefa

    14. avgust 2014 | 15:50

    ziva ti nama bila a zlato ce doci sledecom prilikom

  • trener

    14. avgust 2014 | 15:51

    Na njoj je da odluci, da li ce karijeru zavrsiti kao neko ko je mogao biti svetski prvak u skoku u dalj, ili ce skratiti kosu i postati svetski prvak.

  • Dare

    14. avgust 2014 | 16:38

    Kakva glupost,pa devojka valjda zna da li joj to odmaze.Ma ne,najbolje bi bili da ona svesno rizikuje,kao naivna,glupa,pustila kosu da joj vijori,a zlato ode.Sada ce veliki strucnjaci da daju svoj sud,ustvari je ona skocila preko sedam metara ali su joj zbog kose izmerili toliko koliko jeste.Svaka cast Ivana,puno zdravlja i samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA