DANAS JE TUŽAN DAN ZA GROBARE: Pre 29 godina poginuo je Dragan Mance! (VIDEO)

Za svakog navijača Partizana, 3. septembar je jedan od najtužnijih dana u godini

  • 42

U kom god periodu da je rođen, nema tog navijača Partizana, koji nije čuo za ime Dragana Mancea. Legendarni napadač kluba iz Humske odavno je otvorio vrata besmrtnosti, a 3. septembar je jedan od najtužnijih dana u godini za sve one kojima je crno-bela boja u srcu.

Tada je u svojoj 23. godini života Mance u saobraćajnoj nesreći izgubio život, kada je žurio na trening. Centarfor poznat po svojoj karakterističnoj proslavi pogodaka, za pet sezona provedenih u Partizanu odigrao je 274 utakmica, postigao 174 golova, ali nisu samo golovi spojili centarfora i Grobare. Bilo je tu nečeg većeg, nečeg što se ne može opisati, jedna retka vrsta povezanosti između igrača i navijača. I dan danas se prepričavaju priče o njegovim golovima, o prepoznatiljivom klizanju na kolenima sa pesnicama podignutim ka nebu i legenda o Draganu Manceu će večno živeti.

Bio je i ostaće zauvek idol Partizanovog "Juga", simbol ljubavi prema klubu, ikona jednog perioda i tuga koja će večno prožimati i one koji su imali prilike da ga gledaju i one koji su samo slušali priče o njemu.

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    3. septembar 2014 | 10:01

    Na kolenima klizi po travi, podiže ruke golove slavi,On sam juriša sam stvara šanse, reci mi ko je to ? Naš DRAGAN MANCE !!!!

  • Dusko

    3. septembar 2014 | 08:45

    Otisoooo si DRAGANEEEEE ostala je tugaaaa uvek ce te voleti grobari sa jugaaaaa

  • Miki1966

    3. septembar 2014 | 07:56

    Legenda koja zivi !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA