Španci se poigravali sa Senegalom! Nastavlja se prokletstvo Hrvata!

"Vatreni" su ispali od Francuske u osmini finala čime su nastavili svoju seriju loših rezultata na velikim takmičenjima još od 1995. godine*Domaćin šampioanta nije imao većih problema sa Senegalom

  • 26

Košarkaška reprezentacija SAD prva je izborila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je u Barseloni, u meču osmine finala, pobedila selekciju Meksika sa 86:63. Prokletstvo koje prati selekciju Hrvatske od 1995. godine nastavilo se i u Španiji, pošto su "vatreni" doživeli poraz u neizvesnoj završnici od Francuske koja se našla u četvrtfinalu.

"Drim tim" nije imao nikakvih problema sa nejakim komšijama, a kao i u prethodnim mečevima ovo im je poslužilo da zabave gledaoce na tribinama svojim atraktivnim potezima. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stiven Kari sa 20 poena, a dvocifren učinak imali su Tompson (15), Harden (12), Kazins (11) i Gej (10).

Selekcija SAD će u borbi za polufinale igrati protiv pobednika meča Dominikanska Republika - Slovenija, koji se igra večeras od 20 sati.

U jednoj čvrstoj i teškoj utakmici, sa malim brojem poena u prve tri četvrtine, između Francuske i Hrvatske na kraju su trijumfovali "Galski petlovi". Iako su tokom trećeg perioda meča izabranici Vensana Kolea imali i 16 poena prednosti, ipak se došlo do triler završnice kada su na 20 sekundi pre kraja "šahovničari" imali samo dva poena zaostatka i napad.

Na njihovu žalost Bogdanović je promašio šut za tri poena, a Francuzi su sa linije penala rešili sve nedoumice oko pitanja pobednika. Na ovaj način se nastavilo prokletstvo koje prati naše zapadne susede još od 1995. godine i Evrobasketa u Grčkoj kada su samovoljno sišli sa postolje u znak protesta, jer je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju.

Od tada još uvek nisu uspeli da osvoje medalju na velikim takmičenjima što se nastavilo i na ovogodišnjem Mundobasketu. Samo su prošle godine bili blizu osvajanja odličja, ali su u meču za treće mesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji poraženi od Španije.

Domaćin prvenstva bez ikakvih problema savladao je Senegal rezultatom 89:56 i plasirao se u četvrtfinale gde će odmeriti snage sa ekipom Francuske, koju je već savladao u grupnoj fazi takmičenja.

Mundobasket, 1/8 finala rezultati:

SAD - Meksiko 86:63

Francuska - Hrvatska 69:64

Slovenija - Dominikaska Republika 71:61

Španija - Senegal 89:56

Nedelja:

Novi Zeland - Litvanija (16h)

Srbija - Grčka (18h)

Turska - Australija (20h)

Argentina - Brazil (22h)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    6. septembar 2014 | 20:36

    Kad jednom sidjes sa postolja i neispostujes prvaka i njegovu himnu naravno da si navukao prokletstvo zauvek!Hrvati su inace prokleti od Boga zahvaljujuci svojim zlodelima koja su naj brutalnija u istoriji sveta!

  • a ha

    6. septembar 2014 | 22:04

    da li je sve to počelo kada su napustili dodelu medalja

  • skend

    6. septembar 2014 | 20:19

    Hhahaha konjusari veciti luzeri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA