Pet najboljih X u Večitim derbijima!

Već 5 godina ili tačnije 15 poslednjih susreta večitih rivala je završeno pobedom jednog tima, a na remi se čeka od 2009. godine i zato ćemo vas podsetiti na mečeve crveno i crno-belih u 21 veku u kojima nije bilo pobednika

  • 9

Dugo nismo imali prilike da vidimo nerešen rezultat u Večitom derbiju. Više od pet godina se nije dogodilo da Crvena zvezda i Partizan podele bodove na ravne časti, odnosno, poslednjih 15 susreta dva najpopularnija srpska kluba završeni su pobedom jedne od ove dve ekipe. Zato smo odlučili da se prisetimo malo derbija u kojima nije bilo pobednika, u 21. veku.

Utakmica između crveno-belih i crno-belih igra se na stadionu u Humskoj ulici, a upravo je tu viđen i poslednji nerešeni rezultat. Bilo je to 28. februara 2009. godine u 135. po redu Večitom derbiju pre nešto više od 20.000 navijača, a rezultat je bio 1:1.

Gosti sa Marakane su došli u vođstvo u 36. minut preko Đorđa Tutorića posle prekida koji je izveo Nenad Milijaš, a izjednačenje domaćinu doneo je Almami Moreira pogotkom sa distance u petom minutu sudijske nadoknade vremena. Interesantno je da je tada dres Zvezde nosio Brazilac Kleo koji je kasnije prešao u drugi tabor i davao golove svom bivšem timu.

Isti rezultat viđen je i 133. međusobnom susretu najvećih rivala takođe odigranom na stadionu Partizana. Ponovo su igrači u crveno-belim dresovima prvi stigli do gola, a strelac je bio Igor Burzanović u 23. minutu, a izjednačenje je doneo Antonelo Žuka u šest minuta kasnije.

Jedan od najuzbudljivijih susreta dva vodeća tima srpskog fudbala odigran je isto u Humskoj i završen 2:2, iako su gosti dva puta vodili. Ognjen Koroman je dva puta uspeo da zatrese mrežu Darka Božovića, dok je prvo izjednačenja na meču doneo Stevan Jovetić, a konačan rezultat postavio je Moreira.

U 2006. godini odigrana su dva derbija koja su oba završena bez golova i oba, ponovo, na stadionu Partizana, a poslednji okršaj koji je na Marakani završen bez pobednika bio je 2005. godine i bilo je 1:1. Marko Pantelić je doneo prednost domaćinu, a Nenad Đorđević je posle skraćenog kornera Simona Vukčevića postavio konačan rezultat što je bio prvi gol crno-belih na stadionu večitog rivala posle 5 godina suše.

Pre tog 124. derbija na stadionu Crvene zvezde i 123. i 122. su završeni bez golova, a prvi u 21. veku duel dva tima sa Topčiderskog brda koji je završen podelom bodova igrao se u jesen 2002. godine i rezultat je bio 2:2. Već u 3. minutu Bošković je done prednost Zvezdi, ali je Iliev izjednačio u 31. minutu. Mihajlo Pjanović je vratio prednost svom timu, a Saša Ilić, koji će i u subotu biti na terenu, je doneo bod Partizanu. Za Zvezdu je tada igrao sadašnji trener Nenad Lalatović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    17. oktobar 2014 | 20:43

    Kod pominjanja bivsih fudbalera ,ne mogu da se otmem utisku da je Partizan u zadnjih desetak godina imao za klasu bolje fudbalere. Ko se jos seca ovog Burzanovica? Verovatno niko.

  • Vučko

    17. oktobar 2014 | 21:09

    5 godina nisu mogli jedan gol da daju na marakni!

  • PROGONJEN

    18. oktobar 2014 | 08:59

    5 godina na neciju pobedu a 20 godina na penal za PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA