Vujošević: Ponovo ću uraditi isto, samo ne pred kamerama!

Trener Partizana govorio je predstavnicima medija o sukobu sa Mihailom Andrićem

  • 39

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izrazio je žal što je ekipa poražena u Jerusalimu od Hapoela, ali je istakao da je evidentan napredak u igri.

Posle utakmice sa Hapoelom, javnost je više komentarisala potez trenera, kada je za vrat uhvatio Mihaila Andrića. Upravo je sa mladim bekom Vujošević i došao na konferenciju za novinare.

- Mešate nam se u porodične odnose - rekao je Vujošević, prethodno sarkastično konstatujući da je veliki broj novinara došao na konferenciju upravo zbog sukoba sa Andrićem.

Dule preko NAMBIJE uzvratio Šapiću!

Andrić u devet reči o napadu Vujoševića na njega!

- Mi funkcionišemo kao familija po starom principu. Imamo stari metod. Ja sam prepoznatljiv po tom starom načinu. Igrači su najbitniji i sve je usmereno ka njima. Sve kontrolišemo da se ne ruši van treninga ono što oni rade na treningu - rekao je Vujošević.

- Igra je postavljena da priliku dobiju oni koji su ovde i da se ne juri za nekim imenima. Trudimo se da razvijemo lični potencijal. Imamo finansijske probleme, ali kad dođu pare oni su ti koji prvi dobijaju, pre mene i svih iz kluba. Kulturno ih uzdižemo, obrazujemo i pokušavamo da ih nauče da žive posle Partizana - govorio je trener crno-belih.

Trener crno-belih poručio je da svoj posao radi sa emocijom, pritom dodajući da "ako Vučić može da ustaje u 7, ne vidi problem da njegovi igrači imaju trening u to vreme."

- U svakoj familiji ima psovki, poneki udarac. Svi smo u funkciji tima. Ja odgovaram upravi i javnosti, a oni odgovaraju meni.

Vujošević ističe da je Andrić momak "na mestu".

- Mihailo je izvanredan dečko, i samo nije uradio ono što sam mu ja tri sekunde pre toga rekao. Ja sam mu dao konkretan zadatak jer mu veruje, a on samo to nije ispunio. Pošto sam naravno bio razočaran i besan, bilo mi je krivo i uhvatio sam ga za vrat. Ne vidim u čemu je problem. Zovete psihologe, analizirate, komentarišete... pravi se fama oko toga - ističe Vujošević i dodaje:

- Onda se pojavljuju ovi iz vlasti i oni blizu Crvene zvezde koji kažu da Vujoševića treba skloniti jer je nasilan.

Vujošević je potom u svom stilu poručio:

- Koliko neprijatelja, toliko časti. Jako sam srećan što imam toliko neprijatelja. Uvek ću govoriti ono što mislim. Igrače ne kažnjavam parama i sad vi treba da ih štitite. Kao oni nemaju od koga... Imam neki posao, neke titule, neko poštovanje - govorio je dahu trener srpskog šampiona.

- Oni su dobri momci, ja im puno dajem i puno očekujem i nema šta neko da ih brani od mene. Vi napravite priču kao da je dron ili ne znam šta... Ljudi nemaju šta da jedu, misle kako će sutra da prežive, a vi danima pričate o hvatanju za gušu.

Vujošević je potom potvrdio saznanja Telegrafa - da se posle meča nije izvinio Andriću. Situaciju je uporedio sa onom iz juna, kada je za vrat uhvatio Bogdana Bogdanovića.

- Bogdanović se prvi izvinio ekipi i meni, onda sam ja njemu. Sada se nisam izvinio Andriću. On je trebalo meni da se izvini jer me je doveo do toga. A ne mora ni to jer sam ja onda napao njega. Ponovo ću uraditi isto, samo ne pred kamerama, ako neki igrač zasluži.

Partizanov trener je potom najavio i promene u sastavu:

- Mačvan ne igra u Laktašima. U ponedeljak počinje sa treninzima. Milosavljević se priključuje trenizima sledećeg vikenda - rekao je Vujošević i potom otkrio:

- Ima šanse da se Aleksandar Pavlović da se vrati, ja bih to voleo.

Crno-bele očekuje utakmica ABA lige, i to u Laktašima protiv Igokee.

- Kada je Igokea u pitanju, treba da zaustavimo Džonsa, Dragovića i Jeremića. Ostanak Bunića i Jeremića potvrđuje dobru saradnju u reketu, imaju dobar ofanzivni skok - rekao je pomoćni trener crno-belih Velimir Gašić.

(Telegraf.rs/M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borca

    31. oktobar 2014 | 14:27

    Lazni demagog , puna usta Zvezde i vlasti ... Kako te samo nije sramota , sve titule kojima se hvalis oteo si zaslugom neke druge vlasti i sada pricas o nekom moralu,postenju i casti ... Videli smo tvoje rezultate sa reprezentacijom kada si ima na raspolaganju najkvalitetnije igrace iz NBA i Evrope . Kada su nasi igraci imali neku tezinu u Evropi i NBA ligi , ti si uspeo da upropastis nemoguce . Kult reprezentacije si unistio a sada govoris o familiji i odnosu sa igracima .... CSKA je tek posebna prica ,jedini put u istoriji Euro lige nisu prosli grubu sa nenormalnim budzetom i igrackim velicinama koje su u tom trenutku bile sam krem evropske kosarke ... Sramoto sakri se u misju rupu i prestani da trujes narod lazima i obmanama iza kojih si se krio dok si imao vlast .... Vremena se menjaju pa tako i tvoja nekultura i bahatost vise nemaju mesta u ozbiljnim sportskim okvirima ... Sam si roditelj i zapitaj se da neko tvoje dete davi pred milionskim auditorijumom lazni i nabedjeni strucnjace ....

  • ZliZo

    31. oktobar 2014 | 13:53

    PROTIV NASILJA U PORODICI! SRPSKI PSIHO.

  • Psihijatar

    31. oktobar 2014 | 14:44

    Dusko Vujosevic ima dijabetes tipa 2.To je ozbiljna bolest.I ove reakcije su normalne za osobe sa tim oboljenjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA