Đoković objasnio Britancu kako se igra tenis i otišao u polufinale Pariza (FOTO)

Prvi reket sveta prejak za Endija Marija kog je u četvrtfinalu savladao rezultatom 2:0 (7:5, 6:2)

  • 9

Pobedom nad Endijem Marijem rezultatom 2:0 (7:5, 6:2) najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je pohod ka kruni na turniru u Parizu gde se plasirao u polufinale.

Nakon Kolšrajbera i Monfilsa, tako je i Britanac bio samo usputna stanica za prvog reketa sveta koji je i četvrti put ove sezone savladao Marija, odnosno 15. put na 23 meča koliko su odigrali.

Đoković ni u jednom momentu nije dopustio protivniku da ''vodi igru'' što govori i podatak da Britanac u prvom setu nije imao nijednu brejk loptu.

Ipak, nešto više od sat vremena trebalo je Srbinu da osvoji prvi set. Mogao je i ranije, ali je sudija u osmom gemu napravio grešku koja je koštala Noleta brejka. pre toga, oba tenisera bila su sigurna na svoj servis.

To se nastavilo sve do 12. gema kada je Mari načinio duplu servis grešku i často Srbina sa dve set lopte. prva nije iskorišćena, ali druga jeste najviše zahvaljujući dobroj defanzivnoj taktici.

Odlično je Nole otvorio i drugi set. Poveo je sa 1:0 i imao tri brejk lopte, ali se Mari nekako izvukao i odbranio svoj servis. To mu je dalo snagu da iskoristi svoju prvu brejk šansu i povede sa 2:1, ali je potom usledio neverovatan pad.

Ljut što je na početku propustio brejk šansu, Đoković je fenomenalno odigrao četvrti gem drugog seta i vrlo brzo je vratio servis. Servis koji je potom realizovao, ali i iskoristio greške Marija da mu i drugi put oduzme servis.

Mari je tada stao i nemo je posmatrao kako Nole servira i bez problema stiže do 5:2. Pru meč loptu Đoković je dobio posle 100 minutai odmah iskoristio ukazanu šansu za plasman u polufinale gde će ga čekat bolji iz duela Ferer - Nišikori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA