LŠ: Kaka i Benzema okončali kiparsku bajku, Čelsi pokorio Lisabon (VIDEO)

Real u drugom poluvremenu po ulasku Kake slomio otpor APOEL, Salomon Kalu protiv Benfike bio Di Mateovo tajno oružje

  • 0

Real Madrid je već u polufinalu Lige šampiona. "Kraljevići" su opravdali ulogu izrazitog favorita u Nikoziji protiv APOEL i sa pobedom od 3:0 obezbedili miran revanš u Madridu. Jednom nogom u polufinalu je i Čelsi koji je minimalcem 1:0 pobedio Benfiku u Lisabonu i napravio ogroman korak ka plasmanu međšu četiri najbolja.

Žoze Murinjo je izveo najofanzivniji mogući tim protiv Kiprana, sa "bundesligaškom" vezom: Kedira - Sahin - Ozil i tri napadača: Benzemom, Ronaldom i Iguainom. Ipak, pobedu mu je doeno zaboravljeni brazilski as Kaka, čijim ulaskom u igru je Realnašao lek za defanzivni bedem Kiprana. Ivica Jovanović je u prvu postavu uvrstio Ivana Tričkovskog koji je bio podrška Brazilcu Ailtonu u špicu. Kiprani su kao i u dosadašnjim mečevima pokušali da obezbede sve prilaze sopstvenom golu, a potom iz kontri ugroze gol rivala. Ovo prvo im je polazilo ra rukom više od sat vremena.

"Kraljevići" su imali terensku incijativu, ali daleko od toga da su ubedljivo nadigrali domaće. Fantastičnu priliku je imao Karim Benzema koji je u 33.  minutu promašio bukvalno prazan gol, poslavši loptu visoko preko prečke, iako je od gol linije bio udaljen tek tri metra!? Sigurno da niko u Realu nije očekivao odlazak na odmor sa jednom pravom šansom i rezultatom 0:0.

I u nastavku je viđena slična priča. Real je držao loptu, napadao, ali teško je probijao odbrambenu liniju Kiprana. Konačno u 74. minutu je popustio i defanzivni bedem domaćih fudbalera. Kaka je centrirao sa leve strane, a Benzema je uleteo između dva štopera APOEL i udarcem glavom u padu, sa peterca matirao inače sigurnog Kjotisa. Samo nekoliko minuta kasnije, mogao je Ronaldo da duplira prednost, ali je Kjotis spasio gol.

Ipak, osam minuta kasnije, Kaka je ulogu asistenta zamenio golgeterskom rolom. Marselo mu je dao povratnu "na penal", a Kaka je rutinski matirao Kjotisa. U 90. minutu, Benzema je zapečatio sudbinu Kiprana i završio bajku koja je trajala sedam meseci.

APOEL - Real Madrid 0:3

(Benzema 74, 90, Kaka 82)

Stadion i gledaoci: "GSP Neo" u Nikoziji (20.800)

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

APOEL (4-4-2): Kjotis - Pursatides, Oliveira (od 13. Kaka), Paulo Žorž, Boaventura - Elio Pinto (od 72. Solari), Nunjo Moraiš, Haralambides, Aleksandru (od 46. Souza) - Tričkovski, Ailton

REAL MADRID (4-3-3): Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Koentrao (od 63. Marselo) - Kedira, Sahin (od 84. Granero), Ozil - Ronaldo, Benzem, Iguain (od 63. Kaka)

Trener Čelsija, Roberto Di Mateo je promešao karte za četvrtfinalni dvoboj u Lisabonu protiv Benfike. Bane Ivanović nije bio ni u protokolu zbog lakše povrede koju vuče. Ipak, iznenađenje je predstavljala činjenica da je mladi italijanski strateg na klupi ostavio veterane Lamparda i Drogbu koji su mu doneli prolaz u meču sa Napolijem. U prvoj postavi su bili Tores i potpuno iznenađenje: Salomon Kalu. Na kraju se ispostavilo da je to bila dobitna kombinacija koja mu je obezbedila pobedu...

Čelsi je bio za nijansu bolji rival u prvom poluvremenu. Tores je imao dve solidne prilike, Mata je pogodio stativu, Meireleš krajem poluvremena imao sjajan šut sa distance, ali mreža Benfike je mirovala. Kod domaćih je jedino zapretio Kardozo, ali njegov volej  u 18. minutu otišao pored stative gola "plavaca".

Londonski klub je nastavio da dominira i u drugom delu igre. I Di Mateu se isplatilo kockanje i ostavljanje Drogbe na klupi. U 75. minutu Tores je kao brzi voz protrčao po desnom krilu i uputio idealan centaršut na peterac Benfike gde se najbolje sanašao Kalu i udarcem iz prve materijalizovao sjajnu priliku za vođstvo "plavaca". Gosti su izdržali pritisak do kraja i odneli kapitalnu pobedu na Ostrvo. Benfiku sada samo čudo na Stamford Bridžu može da spasi, ali recimo da Napoliju ni dva gola viška nisu bila dovoljna za revanš u Londonu.

Benfika - Čelsi 0:1

(Kalu 75)

Stadion i gledaoci: "La Luš" u Lisabonu (58.000)

Sudija: Paolo Taljavento (Italija)

BENFIKA (4-2-3-1): Artur - Maksi Pereira, Luizao, Žardel, Emerson - Havi Garsija (od 81. Nolito), Vicel - Bruno Cezar (od 69. Matić), Aimar (od 69. Rodrigo), Gaitan - Kardozo 

ČELSI (4-3-3): Čeh - Fereira (od 80. Bosingva), David Luiz, Teri, Kol - Mikel, Meireleš (od 68. Lampard), Ramireš - Mata, Kalu (od 82. Staridž), Tores

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA