TO JE LJUBAV: Platio je 19 miliona evra samo da se vrati stari naziv stadiona!

Nemački tajkun je odlučio da pomogne klubu za koji navija od malih nogu i koji se nalazi u velikim problemima, finansijskim i rezultatskim

  • 2

U vremenu kada novac predstavlja sve i svaka stvar bilo materijalna ili nekakva druga ima svoju cenu, ovakvi primeri predstavljaju prava osveženje, naročito kada je u pitanju fudbal. Nemački tajkun Klaus-Mihael Kune je pokazao šta znači voleti jedan klub i dao primer mnogima kako su baš navijači najvažnija stvar.

Transportni bogataš je uložio 18.750.000 evra kako bi se stadionu Hamburgera vratilo ime "Folksparkstadion"  (Narodni park) koji je nosio do 2001. godine, a posle čega ga je čak tri puta menjao. Kune navija za tim koji poslednjih sezona proživljava teške dane  i želi da mu pomogne.

Njegova kompanija je već duže vreme jedan od sponzora tima, a on je sada odlučio da kupi 7,5 odsto akcija kluba za skoro 19 miliona evra uz uslov da se HSV vrati tradiciji i vrati staro ime stadiona.

Inače, Hamburger je jedini tim koji nikada nije ispadao iz Bundeslige, a osnovan je pre 127 godina i važi za jednu od najtrofejnijih nemačkih ekipa. Jednom su bili šampioni Evrope, jednom osvajači Kupa pobednika kupova i šest puta prvaci Nemačke.

Foto: Wikipedia/Muns Foto: Wikipedia/Muns

Međutim, poslednji nekoliko sezone su upali u najveću krizu u njihovoj istoriji dužoj od jednog veka, a poslednje tri godine se grčevito bore za opstanak, koji su prethodne sezone sačuvali u plej autu. Na loše rezultate nadovezali su se problemi i sa finansijama, a prema nekim procenama klub je dužan oko 100 miliona evra.

Jedan od načina za finansijski oporavak svakako jeste i to da proda ime stadiona, kao što je to učinio Mančester Siti koji je 400 miliona evra naplatio kompaniji "Etihad ervejz" da se po njoj zove stadion ili što će učiniti uskoro Real Madrid.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, popularni "dinosaurusi" su odustali od takvih rešenja posle ponude Kunea, iako su prethodnih godina baš zbog toga tri puta menja li ime, prvo u "AOL arenu", zatim HSH.Nordbank i na kraju "Imteh".

Sada je ime konačno vraćeno onima koji ga najviše vole - narodu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA